A bankváltástól sokakat visszatarthat, hogy bonyolultnak találják az ezzel kapcsolatos ügyintézést. Az „egyablakos” bankváltás ezt a folyamatot egyszerűsíti.

A bankok pedig erre a lehetőségre építve komoly belépési bónusszal várják az ügyfeleket, ráadásul olyan magasak ezek az összegek, hogy sok évig fedezik a bankköltségeket.

A kiszamolo.hu adatiból kiderül, hogy az új számla nyitására most:

  • Az Unicreditnél 35 ezer forintot adnak, feltétel még, hogy ide érkezzen legalább havi 300 ezer forint jövedelem.
  • Raiffeisen 50 ezer forintot tesz az új számlára, az egyetlen feltétel, hogy havi 133 ezer forintot költsön a számlatulajdonos bankkártyával.
  • CIB-nél 40 ezer forintot tesz az új számlára.
  • Az OTP-nél nem nincs nyitási akció.
  • A K&H Bank nyitási akciója 40 ezer forint, ha legalább 150 ezer forint érkezik a számlára.
  • Az Erste-nél 30 ezer forintos díjkedvezményt adnak számlanyitáshoz, cserébe havonta 100 ezer forintos betétet várnak el. 

Ahogy az Economx korábban megírta: nem szokatlan, hogy a bankok hatalmas számlanyitási akciókba kezdenek versengve az ügyfelekért, de újdonság, hogy így együtt nem volt még elérhető ilyen volumenű pénzkínálat. 

Az „egyablakos” bankváltásnál az eljárás megindítását a számla tulajdonosa(i) a kiválasztott új banknál kezdeményezheti(k). Az új szolgáltató a meghatalmazást követő 2 munkanapon belül felkéri a régit, hogy 5 munkanapon belül adja át neki a beérkező ismétlődő átutalások, a rendszeres ismétlődő átutalási megbízások, valamint a beszedési felhatalmazások adatait (például az utalás összege, gyakorisága, határideje, azonosítója). Az adatokat a megelőző 13 hónapra vonatkozóan kell átadni. (Az átadott adatokról díjmentes kimutatást kell adni a számlatulajdonos részére is, ha ezt kéri.)