Janklovics Péter: A Sziget-reklám eredeti arcát leverték, így megnyertem a szerepet

Már ő is unja kicsit, hogy a mai napig a prodidzsájos figurával azonosítják, de egyrészt ennek köszönheti a karrierjét, másrészt az is egyfajta elismerés, hogy több mint 10 éve sem tud kikopni ez az ikonikus alakítása.

Janklovics Péternek több köze van a raphez és a hiphophoz, mint elsőre hinné az ember. Nemcsak olyan jól ismert zenekarokat ismer, mint a Run D.M.C. vagy a Beastie Boys, de nagy tisztelője például az Akkezdet Phiainak, sőt, felkerült az ötös zenei listájára a Jurassic 5 is. Ezek után nem is csoda, hogy minden segítség nélkül, fejből elrappelte Ice T-től a New Jack Hustler című számot.

A Wolf Áramlat vendégeként elmesélte, hogyan ismerkedett mag a rap és a hiphop műfajával. Röviden: minden egy nagy rácsodálkozással kezdődött. Nem úgy, mint előadói karrierje esetében. Elmondása szerint már gyerekként is őrült nagy irigységgel nézte a cirkuszi mutatványosokat, és nem értette, miért rajtuk nevetnek az emberek, miért őket tapsolják meg. Mondta is az édesanyjának 2-3 éves fejjel, hogy ezeket a kunsztokat ő is simán megcsinálja. A színészi világba betörni kicsit nehézkes volt, de végül jól jött ki abból, hogy Budapest helyett Zalaegerszegen kezdett dolgozni havi 23 ezer forintért.

A Sziget-reklám első körben annak a szerencsés véletlennek volt köszönhető, hogy anno egy gimnáziumi barátja kapta a melót rendezőként. Egy telefon, egy gyors casting a Jászain.

Ennyi kellett, hogy meglegyen az ikonikus prodidzsájos csávó, amely szerepet a mai napig nem tud lemosni magáról.

Egyrészről megtisztelő, hogy ilyen maradandót sikerült alkotnia (plusz ennek a szerepnek köszönhet sok mást is), másrészről viszont kicsit fárasztó is, hogy még mindig kap ezzel kapcsolatos kérdéseket. 

Janklovics egyébként standupos karrierjét is a Sziget-reklámnak köszönheti. Ahhoz, hogy Litkai Gergely dumaszínházas szerződést ajánljon fel neki, azért kellett az is, hogy egy nem éppen túlszervezett esten előadjon 3 asztalnyi embernek, akik közül az egyik társaság a csaja és a barátai voltak, a másik Litkai Gergely és Beliczai Balázs, a harmadik pedig egy csapat haver, akik háttal ülve beszélgettek.

Janklovics viszont ma már önálló előadással turnézik, ami mellett persze nem tudja elengedni a színészkedést sem – de szerencsére nem is kell választania a kettő közül.