Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Baconos-hagymás sertés karaj

2022. március 26. 19:17 - Sandroz

ami az evés egészségét illeti

baconos_hagymas_sertes_karaj.jpgOlyan világban élünk, amiben szükségességét látjuk, hogy követőkké váljunk, és hogy minket is kövessenek.. Ezért aztán nagyon "trendik" szeretnénk lenni, és ezért mindenre képesek vagyunk. Felveszünk és elhagyunk szokásokat, csupán csak azért, hogy mondhassuk, hogy "mi is"...

33 évvel ezelőtt, amikor úgy éreztem, hogy nem akarok húst enni, mindenki ferde szemmel nézett rám, hogy "ez megbolondult". Pedig csak követtem a bennem megszólaló erőt.. S ugyanígy tettem, amikor 7 évvel utána szépen lassan visszatértem a vegyes étkezéshez. Most viszont lassan mindenki vegán, még akkor is ha semmi meggyőződés nincs az elhatározása, és felvett szokása mögött. Minden második ember ételallergiás, és aranyáron vannak a "mindenmentes" termékek, mert úgy is megveszik őket...  No nem azért, mert ennyire jók, hanem mert divattá vált. Nincs azzal semmi baj, ha valaki figyel az egészségére, de amikor a valami nem is az, aminek látszik, akkor azt kérdezem magamtól: megéri?   Ha mindentől mentes, akkor mi is van benne? nem minden jó a szervezetünknek, ha a csomagolásán az van ráírva "fitt".. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen gond és teher egyes élelmiszerekre való allergia és intolarencia, mert nekem is, és a családom tagjainak is vannak sajnos ilyen problémáink, de ettől még nem ez határoz meg,  és szívesen elhagynám, ha lehetne.. Azt nem értem, hogy egészséges embereket mi vesz rá, hogy egy facebook poszt, vagy az "internetet doktor" javaslatai után válasszon magának egy felvett betegséget vagy bebeszélje magának azt, amit más szívesen elhagyna ha tehetné.. Például, aki nem cukorbeteg az miért eszi-issza az édesítőszereket, vagy aki amúgy kétpofára zabálja (vagy zabálná) a húst, akkor miért játssza meg magát, hogy vegán, és "világbéke"..  A legcifrább esetem talán az volt, amikor egy hotelben voltam chef, és az egyik vendég elég érdekes "kihanemén" hepciával kijelentette, hogy ő "vegetáriánus, és csak a minőségi halat eszi meg". Látszólag teljes nyugalomban válaszoltam, s elmagyaráztam, hogy ha megeszi az állatot, akkor nem lehet vegetáriánus, és miközben legszívesebben jól megmondogattam volna neki, teljes szívvel, kedves szeretettel biztosítottam róla, hogy kínálatunkban megtalálja, amire vágyik. Ezután láttam, hogy a svédasztal kínálatról simán viszi-eszi a húsételeket, de szíve-joga mindenkinek, hogy mit tart és mit mutat magáról... Csodálatos az egészségtudatos étkezés és életvitel, de az alakoskodást utálatosnak tartom. 

Szakácsként 1987- től foglalkozom vegetáriánus étkezéssel és a reform konyhával, s az elsők között Magyarországon a vendéglátás színterén is... Ahogy írtam, volt, amikor sok éven át nem ettem húst és nem hiányzott, sőt.. nagyon jól megvoltam nélküle, mert valószínű akkor az kellett az egészségemnek. Viszont, amikor már átkattant bennem valami, és újra kívántam a húst, akkor fogyasztottam és fogyasztom most is. Nem az a lényeg, hogy eszel e vagy nem, hanem hogy harmóniában vagy e önmagaddal, mert a környezeteddel csak is akkor tudsz szimbiózisban élni, ha benned sincs zavar.. Szeretni és élni, ahogy főzni és enni is csak is szenvedéllyel érdemes. Az étel azért van, hogy tápláljon és, hogy örömöt leljük benne, hiszen akkor nem alkotott volna Isten ízlelőbimbókat... Maradjunk önmagunk, és ha eszünk ha nem, tegyük azt jó lélekkel, másokat tiszteletben tartva.. Ha meg betegségből elhivatottságból kell kerülnünk valamit, akkor azt tegyük úgy, hogy azzal ne kérkedj, s ne akard másoknak azt sugallni, hogy te különb vagy nála.. 

Igyekszem majd ezután, itt a blogomban még több húsmentes ételreceptet is közölni, de most egy olyan egyszerű , de nagyszerű húsos étel receptjét osztom meg, amit eddig, ha bárhol elkészítettem, mindenki megnyalta a szomszéd ujját is, - na jól van, csak viccelek.. talán ilyen étel talán nincs is, ami ennyire perverz dolgokra ösztönöz.. Ha van, akkor szóljatok és megyek a szomszédba! :) - A vidámság fél egészség!

Baconos-hagymás sertés karaj 

Hozzávalók: Személyenként 2 szelet fél cm es sertés karaj, 1 közepes fej hagyma,  kb. 7-8 dkg húsos főtt császár szalonna, 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő ( elveteműlteknek lehet helyette 1 csapott evőkanál liszt is), egy evőkanál sertészsír, só, bors, kömény.

A sertéshús szeleteket kissé klopfoljuk, de ne vékonyítsuk el. Enyhén sózzuk, és megszórjuk kis őrölt borssal és őrölt köménnyel. Lefolpakozzuk, és elkészítjük a hagymás-szalonnás feltétet rá. A Vöröshagymákat megtisztítjuk és kisujjkörömnyi nagyságú kockákra vágjuk, ahogy a szalonnát is. A szalonnát e fele zsiradékban kissé megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Majd hozzáadjuk a hagymát és kissé sózzuk,(vigyázzunk a sóval , mert a szalonna is tartalmaz sót, és a húst is sóztuk.) ízlés szerint lehet kicsi borsot ebbe is tenni. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Levesszük a fedőt és megszórjuk a keményítővel, és elkeverjük és adagonként fél dl meleg vizet öntünk rá, és gyorsan kevergetve besűrítjük, hogy massza állagú legyen. Fedő nélkül hagyjuk hűlni. 

Bekacsoljuk 160 fokra a sütőt, és a maradék zsírral kikenjük a tepsit, majd az elkészített húsokat egymás mellé elhelyezzük benne. A közben kissé kihűlt masszát evőkanállal halmokban elosztjuk a húsok tetején. Fontos, hogy várjuk meg, amíg teljesen kihűl így a húson a massza, és csak azután tegyük be a sütőbe. Szép pirosra sütjük. Amikor megsült egy nagyon kevés vizet öntsünk a húsok közé, így nem szárad ki a hús, és a tetején ropogós marad közben a szalonnás hagymás feltét.  Elkészíthetjük csirkemellel, de sertés tarjából is, de sajttal, illetve fokhagymával dúsítva is, de én így egyszerűségében ajánlom, mert néha a kevesebb több! 

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű. A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

 

Szólj hozzá!

Csípős tojásos csirkeleves

2022. február 03. 21:47 - Sandroz

     img_20220127_120919.jpg Vannak ízek, amikre némelyek felcsigázottan, egyesek viszont viszolyogva reagálnak. Személy szerint én sosem szerettem a csípős ételeket. Édesapám kegyetlen erős paprikákat termelt, saját magokat szedett a termésről, és minden évben azt vetette el, így mindig volt friss, vagy szárított, vagy sóval tartósított.  Sosem felejtem el, amikor egyszer anno gyerekkoromban, a friss erőspaprika fogyasztása közben,  véletlenül azzal a késsel vágott nekem kenyeret, amivel előtte a paprikát szelte fel. Máig emlékszem rá, hogy levegőért kapkodtam és a fejem bőre is viszketett-lángolt tőle sokáig. Most sem bírom az erős-csípős ízt, viszont némely ételhez kimondottan illik, és azzal együtt kedveltem meg. Legjobb, ha saját magunk készítjük el az csípős paprika darálékunkat. Én kellemesen csípősre szoktam készíteni, ezért 50 % erős paprikához 50% édes paprikát is felhasználok. Az a jó ha színében is megtartjuk ezt az arányt. A zöld és a piros paprikákat vegyesen használjuk fel. Megmosom őket, lecsepegtetem és ledarálom apróbb lyukú húsdarálón. 1 kg paprikához 10-15 dkg sót keverek és kb 10-15 dkg vöröshagymát is ledarálok bele, és lassú tűzön addig forralom, amíg el nem fő a vize, amit enged közben. Ekkor tiszta száraz üvegekbe töltöm, és száraz dunsztba tartom egy napig, majd elkészítés után a hűtőben sokáig eláll. Nem kell hozzá tartósítószer. A csípős tojásos csirkelevesnek ez a paprika-darálék az egyik alkotó eleme. Természetesen az ajánlott leves elkészítéséhez a bolti csípős paprikakrém vagy "Erős Pista" is megfelelő.

- Nézzük csak mi szükséges még hozzá:

Tíz perc alatt elkészíthető és nagyon finom!

HOZZÁVALÓK:  személyenként 5 dkg csirkemell-filé, 1 tojás, 1 kávéskanál csípős paprika-darálék, 1 kávés kanál szójaszósz, egy gerezd fokhagyma, 1 evőkanál étolaj, 1 teás kanálnyi étkezési keményítő, 1 teáskanál paradicsompüré (vagy 1 evőkanálnyi paradicsom konzerv), egy csipet őrölt bors, egy-egy csipet , 1 kávéskanál barnacukor, 1 db babérlevél

A csirkemell-filét nagyon apróra elszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, és kevés olajat teszünk rá, és elkeverjük, hogy jól átjárja.  Egy fazekat takarék lángon felmelegítünk és belerakjuk a barnacukrot, folyamatosan kevergetjük, és amikor a cukor elolvad és kezd karamellizálódni, akkor hozzáadjuk a csirkét és folyamatosan kevergetve így egy percig pároljuk. Közben ráreszeljük apróra a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt és rárakjuk a babérlevelet, a csípős paprikát és a paradicsomot, és elkeverjük, majd felengedjük személyenként 3 dl vízzel. Pár percig forraljuk, közben felverjük villával a tojásokat és a forrásban levő leveshez öntjük úgy, hogy közben lassan kevergetjük a levest. Ezután gyorsan az étkezési keményítőt elkeverjük kevés hidegvízzel és a leveshez adjuk. Egyet forr, és kész is a gyorsan elkészíthető, laktató és nagyon ízletes levesünk. Tálaláskor egy kávéskanál tökmagolajat tehetünk a tetejére, ami még teljesebbé teszi. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű. A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

 

Szólj hozzá!

Édesburgonyával rakott tócsi

2021. december 01. 02:42 - Sandroz

Nagyon szeretem az egyszerű ételeket kis rafinériával extrává, különlegessé tenni. Azt vallom, hogy nem kell bonyolultnak lenni egy ételnek, hogy fonom legyen. Leginkább akkor szeretek főzni, ha éhes is vagyok. Akkor szárnyal igazán a fantáziám, ha megkívánom az ételt, olyankor igyekszem a megérzéseimre hagyatkozni.

img_20211121_125200.jpgA napokban eszembe jutott anyukám, és hogy miképpen készítette el a "tócsit", és úgy megkívántam. Szinte éreztem a számba azt az ízt, és beindította a kreativitásom. Találtam otthon édesburgonyát, amit ideje lett volna elhasználni, így egyből több ötlet is megfordult a fejembe. Kicsit leültem és vettem pár mély lélegzetet, és kitisztult előttem, milyen is legyen az az édesburgonyás "anyu féle tócsi". Amúgy mi mindig tócsinak hívtuk, és nem tócsninak, és anyu palacsinta nagyságúra sütötte. Szóval ezzel a módszerrel, de egy rakott verziót készítettem a következő módon: 

Hozzávalók:  (4 személyre) 2 db közepes édesburgonya, grill fűszersó, 60-70 dkg burgonya, 1 tojás, 1,5 dl natúr joghurt vagy kefir, 10 dkg liszt, 2-3 gerezd fokhagyma,  1-2 kávés kanál , a sütéshez összesen kb. 1 dl étolaj, 3 dl tejföl, 20 dkg reszelni való sajt

20211201_020203.jpg

Bekapcsoljuk a sütőt 160 C fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk és fél centi vastagságú karikákra vágjuk, Grill fűszerkeverékkel megszórjuk, meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük a nagyobb lyukú reszelőn. Megsózzuk és hozzáütünk egy egész tojást, beleöntjük a joghurtot, belereszeljük az apró lyukú reszelőn a fokhagymát. Majd összekeverjük és hozzákeverjük a lisztet. Közben figyeljük az édesburgonyára, ha megpuhult, akkor kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit hűlni.

20211201_021519.jpg

A palacsinta sütőt felforrósítjuk és amikor forró, kb. egy evőkanálnyi étolajat öntünk rá és egyből levesszük a tűzhelyről, és a krumplis masszából merünk rá annyit, hogy el tudjuk teríteni vékonyan a serpenyő alján. Visszatéve a tűzhelyre, fedő alatt takarék lángon sütjük mindkét oldalát. Amikor megsült egy hosszúkás alakú tűzálló tálba tesszük. Közben amíg sül a következő darab, a megsült tócsira pár karika édesburgonyát teszünk és megkenjük tejföllel. Erre megy rá kis takarásban a következő tócsni, ahogy a többi is sorban. ha betelt a tál, az utolsóra már ne tegyünk édesburgonyát csak tejfölözzük meg. Megszórjuk reszelt sajttal. Tálalás előtt pár percre betesszük a forró sütőbe, nem fontos megvárni amíg rásül a sajt, elég ha összemelegszik. - Nálunk nagyon bejött a családnak. Próbáljátok ki ti is !

20211201_021615.jpg

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. Kövesd az oldalamat, hogy máskor is könnyen idetalálj. 

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű. A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

Szólj hozzá!

Kelkáposztás-sajtos csirkemell rolád

2021. november 15. 02:55 - Sandroz

20211115_023614.jpgKelkáposztás-sajtos csirkemell rolád

Sokszor kérdezik tőlem, hogy miképpen lehet változatosabban elkészíteni olyan egyes zöldségféléket, amit amúgy az átlagember max. 3-4 étel elkészítésére használ fel, vagy a család nagy része nem szereti ebben a szokásos formában. Ezek a kérdések mindig arra sarkallnak, hogy új és újabb ételeken gondolkodjak. Ilyenkor mindig elszalad a fantáziám, és merek kísérletezni. A múltkor egy remek étel született az éppen otthon talált alapanyagokból, ami olyan ízharmóniát hozott ki teljesen hagyományos élelmiszerekből, hogy ha követed a receptemet, és elkészíted, akkor biztosan te is többször elkészíted majd. 

HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 2 db vagyis 40-50 dkg csirkemell-filé, 25 dkg kelkáposzta, 10 dkg trappista sajt, 2 db kockasajt (medve sajt), 1 maréknyi spenót, 4 szelet főtt császár szalonna, só, 1,5 dl tejföl, 1 e.k liszt, 2 db babérlevél, pár szem egész bors, 4 evőkanál olívaolaj (vagy napraforgó olaj is jó), 1 teáskanál darált paprika, vagy paprikakrém (Erős Pista - én házit használtam, ami enyhén csípős), és kell még alufólia is az elkészítéséhez. 20211115_022433.jpg

A csirkemell-filéket nyitott szeleteléssel* kiterítjük és kiklopfoljuk, és megsózzuk.

* A nyitott szeletelés leírása:  a csirkemellet sima felületével felfelé tesszük a deszkára, a szabad kezünkkel, nyitott tenyérrel, az ujjainkat összezárva és teljesen kinyújtva enyhén lefogjuk, és a kést fogó kezünk irányából, a deszkával merőlegesen kb. fél cm vastagságban bevágjuk a húst, úgy, hogy közben a másik kezünkkel a levágott húsrészt ugyanabba az irányba kihajtjuk. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk el teljesen. Azután a kihajtott húsrészt, ugyanúgy fél centire bevágva újra kinyitjuk, és így kapunk egy nagy szeletet. Ne féljünk attól, ha kicsit tovább szalad a kés, és jobban elvágjuk a húst, mint, ahogy szerettük volna, mert amikor a csirkemellet kiklopfoljuk, össze tudjuk illeszteni, és befoltozni. 

Elkészítjük a tölteléket. A kelkáposztát késsel apróra szeleteljük. A sajtot lereszeljük. A káposztát  megsózzuk és 2 evőkanálnyi olajon, állandó kevergetés közben, magas hőfokon pároljuk, úgy hogy ne égjen meg, de kissé piruljon is. Ettől lesz finom, és jellegzetes íze az ételünknek. Amikor összeesett a káposzta, és félig megpárolódott , ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a medve sajtot, és a reszelt sajtot. Alaposan összekeverjük a káposztával, hogy a sajt teljesen elolvadjon, és egy massza szerű állagú legyen. A tölteléket a kiterített csirkemellre halmozzuk hosszában, elosztva egyenlő arányban. A spenótleveleket megmossuk és ugyanúgy elosztva (esetünkben ketté) ráhalmozzuk. Tekercsenként 2-2 szelet főtt császárszalonnát teszünk rá, és a távolabbi szélét megfogva magunk felé hajtva tekercseket formálunk belőlük. Az alufóliából egy nagyobb darabot tépünk le, kiterítjük a vágódeszka mellé, hogy a csirkemell tekercseket könnyen áthelyezhessük. Az enyhén kiolajozott fóliára átemeljük óvatosan a húsokat, és ráhajtjuk és felgörgetjük a fóliával. A fólia két végét megfogjuk, és ellenkező irányba tekerjük szorosan, vigyázva, hogy ne húzzuk túl mert elreped, de akkor sincs baj, rakjunk rá még egy réteget.  20211115_022717.jpg20211115_022924.jpg20211115_023040.jpg 

Egy megfelelő nagyságú főzőedénybe 2 dl vizet öntünk, 2 db babérlevelet, pár szem őrölt borsot tesszük hozzá, és belehelyezzük a tekercseket, és fedő alatt takarék lángon, 20 percig pároljuk. Közben egyszer pótoljuk az elpárolgott vizet. 20 perc után óvatosan kivesszük a tekercseket egy tányérba, ügyelve arra, hogy ne vesszen kárba a belőlük még kifolyó főzőlé. Óvatosan kibontjuk, és a nedvességet visszaöntjük a főzőedénybe, és egy új alufólia darabbal letakarjuk a tányért, hogy ne száradjon ki a hús.

A főzőléből kiszedegetjük a borsot és a babérlevelet. Feltesszük főni, hozzáadjuk a darált paprikát, és a lisztből és tejfölből készített habarással besűrítjük. 

A tekercseket éles késsel felszeleteljük. A tálalásnál a tányérra merünk egy kis mártást, arra helyezzük a csirkerolád szeleteket. Köretként párolt rizst ajánlok hozzá, de ízlés szerint bármilyen körettel jó. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű. A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.

Szólj hozzá!

Szemérmes töltött csirkemell

2021. június 02. 20:45 - Sandroz

1584971934228.jpgHa valaki megnézi az étel elkészítéséről készült képeket, megérti, hogy miért ez lett a neve. :) Persze szeretem a viccet, a nevetést, ami azt mondják fél egészség... így ez a mókás elnevezésű étel, akkor duplán egészséges. Könnyen elkészíthető és kiadós, tartalmas ebéd, ami csak a töltelékében hasonlít a hagyományos töltött csirkéhez. 

A képek segítenek és szinte magyarázat nélkül is adják az infót, de azért természetesen íme:

HOZZÁVALÓK: 4 Személyenként 2 db kisebb csirkemell-filé,  kb. 25 dkg sajt, 2 db szikkadt zsemle (lehetőleg barna, de fehér zsemle is jó) , 1 tojás, vágott petrezselyemzöld, 1 szál újhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, majoránna, 2 db közepes paradicsom, 1 kicsi májkonzerv, 3 evőkanál étolaj,  img_20200323_191230_422.jpgA csirkemelleket a képen látható módon formázzuk.  Nézzük meg, hogy nehogy legyen benne csontszilánk, vagy porc darab. A fél csirkemellet a sima felével felfelé fordítjuk a deszkán, és középen egy éles késsel ejtünk egy bemetszést. vigyázzunk hogy a metszés ne csússzon túl a széléig , és ne érjen le az aljáig. a képen látszik... Na a nevét innen kapta :)  1584971720487.jpgA húst kicsit besózzuk kívül és belül is.  Egy kiolajozott tepsibe tesszük őket, úgy, hogy a vágás felfelé álljon. Amíg kicsit hagyjuk, hogy átjárja a só, elkészítjük a tölteléket. A zsemléket hideg vízben beáztatjuk. Amíg ázik, addig összevágjuk apróra az újhagymát, a petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a beáztatott zsemléből a vizet, hozzáütünk egy egész tojást, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a májkonzervet, és az újhagymát, fűszerezzük majoránnával és sóval ízesítjük. Összedolgozzuk a tölteléket.  A sütőt bekapcsoljuk 160 C°ra előmelegítjük.  1584971781575.jpg

A csirkemelleken ejtett nyílást széthúzzuk és a legaljára beleteszünk egy sajt csíkot, és erre tesszük kanállal a tölteléket, hogy a belseje tele legyen. Erre ráhelyezünk pár szelet paradicsomot, és beborítjuk reszelt sajttal. 

1584971856500.jpg

Kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.  Ha megsült vegyük ki a húsokat a tepsiből, hogy ne száradjon ki.

Látványos, mutatós étel. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

Szólj hozzá!

Túrós töltött zsemle

2021. május 27. 23:08 - Sandroz

- ahogy Édesanyám készítette

img_20210526_110125.jpgEltelhet sok évtized, de az ember emlékszik gyerekkorának ízeire és vissza-vissza derengenek a hozzá kapcsolatos emlékek. Ezzel arányosan az emlékek előhozzák bennünk azok hiányát is, akik szeretettel teli gondoskodása folytán ízlelhettük az adott ételeket... A  pünkösdi ünnepek után maradt pár szikkadt zsemle,  a hűtőben meg volt  2 cs. túró, és eszembe jutott Édesanyám túróval töltött zsemléje, s kicsit belesajdul a szívem is, hiszen már több mint 20 éve, hogy már nincs velünk e földi létben. Az Ő emlékére osztom meg egy rendkívül egyszerű, de nagyon finom édességet, ami akár egy tartalmas levessel főételként is megállja a helyét. 

HOZZÁVALÓK:  ( 6 adag )  6 db szikkadt zsemle, 50 dkg túró, 1 liter tej, 1,5 dl tejföl, 2 db citrom reszelt héja, 25 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 2 db tojás.  1622146809608.jpg

Ehhez a recepthez mindössze 3 db eszközre van szükség: 1 tűzálló tál (tepsi), 1 keverőtál és 1 habverő.

Olyan tűzálló tálat  (tepsit) válasszunk, amiben 6 db zsemle szellősen elfér. Az ujjainkkal kikenjük 5 dkg margarinnal. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és az egyik citromnak a héját belereszeljük, majd hozzáöntjük a tejet és alaposan összekeverjük.  Ezt a keveréket beleöntjük a tepsibe. Fontos, hogy nem igazán jó ez az étel sem friss zsemléből, sem túl szárazból. Vagyis 1-2 napos zsemlével készítsük. A zsemléket kereszt alakban háromnegyed rész mélyen bevágjuk, és a vágással lefelé fordítva a tepsibe rakjuk sorba.  A tejes keverék edényébe beletesszük a túrókat, a maradék 5 dkg cukrot és az 1 db vaníliás cukrot, a tejfölt és a másik citromnak a reszelt héját. 1622146945804.jpg

Villával összetörjük a túrót és összekeverjük, és ezzel kész is a töltelék. A zsemléket egészen addig így áztatjuk ( kb. 15-20 perc) , ameddig a bevágott részig át nem ázik a cukros tojásos tejjel. Ekkor óvatosan megforgatjuk a zsemléket, és egy kés segítségével szétnyitjuk a bevágásokat, amibe egy evőkanállal az X vágásba betöltjük a tölteléket. - Praktikus, ha a tálban eloszlatjuk egyenletesen a tölteléket, és a 6 egyenlő részt  kijelöljük, hogy minden zsemlébe egyforma mennyiségű tölteléket rakjunk. - Közben bekapcsoljuk a sütőt  és 170 C° - ra előmelegítjük. A  töltött zsemlék tetejére elosztjuk a maradék 5 dkg margarint, ezzel készen is vagyunk, csak kb. fél óra alatt pirosra kell sütnünk és azonnal fogyasztható. Én hidegen is szeretem, ha marad :-)  Egyszerű, laktató és finom édesség.

Plusz ötlet: Ha hámozott őszibarack konzerved van otthon, akkor sütés előtt a zsemlék közé tegyél barack szeleteket, az még jobbá teszi... De anélkül is finom. img_20210526_110117.jpg

Jó sütés-főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

Szólj hozzá!

Mustáros-tejfölös cukkinis spagetti

2021. május 14. 01:15 - Sandroz

screenshot_20210513_234101.jpgA következő ételrecept főzés közben jött ötletből született. A családban mindenki szereti a spagettit bárhogyan..  Sokszor készítünk cukkiniből is ételt, és mivel éppen volt a hűtőben, és már megettük volna a spagettit is, így nekiálltam, hogy cukkinivel készítek valamilyen spagettit. De a spagettiről eszembe jutott a Vadas mártás is, ami szintén nagy kedvenc, így a pikáns mustáros ételek is gyakran készülnek a konyhánkban. Nekem csak össze kellett rakni mindezt a fejemben. Az eredmény az lett, hogy nagyon gyorsan elkészült és még gyorsabban jóízűen el is fogyasztottuk ebédre :). 

Szeretem azokat a recepteket, amelyek elkészítéséhez nem kell sokat vacakolni. Főleg ha még kiadós és olcsó is.  Fura de szeretek mosogatni, de azért mindig igyekszem spórolni az edényekkel az étel elkészítése közben, hogy azért ne gyűljön össze sok mosogatnivaló. Kövesd a receptet elsőre, aztán kísérletezz kedvedre..  1620941895105.jpg

Hozzávalók: (3 személyre) 30 dkg spagetti, 25-30 dkg cukkini, 3 dl tejföl, 15 dkg kockázott bacon, egy fél db piros kaliforniai paprika, 2 kávés kanál , őrölt szerecsendió, bazsalikom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj.

Elkészítése: A spagettit bő forró vízben megfőzzük ( 1 evőkanál étolajjal és egy kávéskanál sóval) 

Közben a kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben pirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott piros paprikát. Amikor kisült a zsírja a szalonnának, 1 púpozott evőkanál liszttel megszórjuk, elkeverjük és kb. 2 dl hideg vízzel felengedjük. Beletesszük a lereszelt cukkinit, sózzuk, ízesítjük a fokhagymával (én apróra szoktam reszelni), és lefedjük pár percre. Majd elkeverjünk benne a tejfölt, megfűszerezzük őrölt szerecsendióval és bazsalikommal. Ízesítjük a mustárral, majd átforraljuk. Amikor megfőtt a spagetti leszűrjük, lecsepegtetjük és visszaöntjük a főzőedénybe. Amikor elkészült a szósz, akkor hozzáöntjük a spagettihez és összekeverjük. Lefedjük, hogy a szósszal jól összeérjen. Tálaláskor reszelt sajttal jól megszórjuk.  Nagyon finom.  1620942008287.jpg

Vegetáriánusoknak a szalonna helyett a szósz összeforralása után apró kockára vágott füstölt sajtot tehetünk bele, így hasonló ízvilágot kapunk végeredménynek. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

Szólj hozzá!

A tócsni új élete

2021. április 28. 19:50 - Sandroz

Padlizsán, illetve csirkemell tócsnival sütve

img_20210428_191421.jpgGyerekkorom egyik kedvenc étele a Tócsni, mi valamiért "tócsinak" neveztük. Ez az étel egyszerű, olcsó és mégis nagyszerű s tradicionális, hiszen már a nagyanyáink is előszeretettel készítették. Alap hozzávalója a burgonya, amit szinte minden családi háznál megtermeltek,  Édesanyám "tócsija" palacsintasütőben és házi aludttejjel készült, és palacsinta formájú is volt, amit háromszögre hajtott és tejfölt tettünk rá. - De ahány ház, annyi szokás, és pont ezért olyan népszerű még ma is, mert rengeteg változatban készíthetjük el.

Most a vegetáriánusoknak padlizsánnal, a húsevőknek meg csirkemellel készült változatát mutatom be, ami a saját verzióm a tócsni új életére.   

HOZZÁVALÓK:  (6 főre)  1 kg burgonya, 3 db tojás, 1,5 dl kefir, 3 db újhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, kicsi őrölt bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál fűszerpaprika, fűszersó 1619629709876.jpg

Húsmentes verzióhoz : 2- 3 db padlizsán

Húsos változathoz : kb. 80 dkg csirkemell

De készíthetsz ilyet is olyat is egyszerre, ahogyan én is tettem, akkor arányosan. 

Elkészítése:   Olajozzunk ki egy nagyobb tepsit és terítsük be a hús szeletekkel, vagy a meghámozott és ujjnyi vastagra szelt padlizsánnal (attól függően, hogy melyik változatot készítjük ). Fűszersóval szórjuk meg.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 C°- ra. A burgonyát hámozzuk meg és az apró reszelőn reszeljük le, Üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a kefirt, a sót, a felszelt újhagymát, egy csipet őrölt borsot és a fűszerpaprikát. Reszeljük hozzá a fokhagymákat is, és összekeverése után adjuk hozzá a lisztet, s azzal is dolgozzuk össze. Öntsük a tepsibe (a padlizsán illetve a csirkemell szeletek tetejére) . Azonnal rakjuk be a forró sütőbe, és 180 C°on süssük pirosra. Kb. 20 perc, de sütője válogatja.  1619629759904.jpg 1619629814360.jpg

Legszívesebben én vegyes zöld salátával fogyasztom, de ez egyéni ízlés dolga. 

Úgy is kipróbáltam már, hogy a csirkemell szeletekre a kockára vágott padlizsánt tettem, és úgy öntöttem rá a tócsni masszát.  Mindegyik változatban nagyon finom. 

Jó főzést, és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

 

 

Szólj hozzá!

Színezd újra, és élvezd az ételt, az életet

2021. április 15. 00:45 - Sandroz

Tricolor rakott tészta (padlizsános-cukkinis)

1618438296480.jpgRánézünk a naptárra és látjuk tavasz van, de kinézünk az ablakon és odakint meg inkább ősz és tél. Ebben a furcsa időjárás közepette  újratervezés kell, és kirándulás helyett, lehet, hogy a színeket egy jó étellel kell behozni az életedbe.. 

Az a megfigyelés, hogy színes ételekhez, azokat fogyasztva önkéntelenül is erőteljesebb ízhatást társítunk.. És nem utolsósorban gusztusosabb is, így jobb kedvel fogyasztjuk őket. Ha szeretettel, vagyis szívesen főzünk, és jóízűt eszünk, akkor a jó dolgokkal töltekezünk. Mert "nem csak kenyérrel él az ember" , tehát nem csak az étel táplál...

Szóval figyelj a lelkületedre, színezd újra, és élvezd az étel ízeit és az életet, hiszen minden azért van, hogy jól érezd magad, hogy boldogságod teljes legyen.

A következő étellel garantáltan nem kockáztatsz semmit, hiszen, ha követed az instrukciókat akkor mosogatással is spórolunk a főzés is örömet okoz és sikerélményt. 

HOZZÁVALÓK:  (4 adag ) 25 dkg tricolor fussili (csavart) tészta, 25 dkg padlizsán, 25 dkg cukkini, 10 dkg Kápia vagy Kaliforniai paprika, 10 dkg paradicsom, 2  db tojás, 3 dl natúr joghurt, 10 db medvehagyma levél vagy 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj vagy margarin,  2 kávéskanál só, 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál olasz fűszerkeverék, 10 dkg cheddar vagy trappista sajt.

A padlizsánt, és a cukkinit apró (fél cm-es) kockákra vágjuk és abba a tűzálló tálba, vagy tepsibe tesszük, amibe majd sütjük a rakott tésztát. A piros színű paprikát, a paradicsomot, és a medvehagymát is apróra vágjuk, és a deszkán hagyjuk, hogy minél kevesebb mosogatnivalónk legyen.  

Felforrósítunk egy viszonylag nagy lábost, s közben felolvasztjuk benne a vajat (margarint), majd amikor forró, beleöntjük a kockára vágott padlizsánt és a cukkinit, hozzáadunk és állandó kevergetés közben magas hőfokon pirítjuk. Mindaddig ezt tesszük, ameddig a padlizsán teljesen nem puhul meg úgy, mintha krémesedne. Ez azért kell, mert az a szándékunk, hogy majd a tésztát jól átjárja. Amikor a padlizsán megpuhult, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és a medvehagymát (vagy ha az nincs, akkor lereszeljük apróra a fokhagymát). Fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel, majd ezután max. 1-2 percig fedő alatt pároljuk, majd levesszük róla a fedőt és félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni. 1618438377718.jpg

A tésztafőzéshez egy fazékban felteszünk forrni minimum 1 és fél liter vizet, amiben 1 kávéskanál sót, és egy evőkanál étolajat teszünk. Amikor forr a víz megfőzzük benne a tricolor orsó tésztát. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

Ha rakott tésztát készítünk, akkor nem szabad leolajozni főzés után a tésztát, mert akkor a tepsibe nem áll össze és szétesik tálaláskor. 

A lecsepegtetett tésztát a nagy lábasba, a zöldségekhez öntjük. Miután hideg vízzel lehűtöttük a tészta főzőedényét, összekeverjük benne a joghurtot és a leütött egész tojásokat. Ennek a keveréknek a felét szintén a lábosban levő, megfőtt alapanyagokhoz keverjük. A tűzálló tálat kiolajozzuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Ebbe öntjük az alaposan összekevert zöldséges tésztát, és jól lenyomkodjuk, hogy szebben lehessen majd kivenni a tányérra. Ezután elosztjuk a tetején a maradék tojásos joghurtot, majd megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 180 c°-on pirosra sütjük.  img_20210415_003117_1.jpg

tippek:

Húsevőknek adhatunk a tésztához párolt csirkemellet, vagy kockára vágott gépsonkát, vagy ha szereted a füstölt ízt, akkor kockára vágott szalonnát piríts először, és arra rakd a zöldségeket.. Vagy kockára vágott füstölt sajtot keverj bele, mielőtt a tepsibe teszed az egyveleget. 

img_20210415_002616.jpg

Jó főzést, és Jó étvágyat!  

Egy kellemes főzés és egy jóízű étel után hátha még a nap is kisüt... :) 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

 

 

Szólj hozzá!

A különleges : Almás Zellerfasírt

2021. április 02. 00:12 - Sandroz

zellerfas_rt_1.jpgNéha olyan ötleteim vannak, hogy saját magam is meglepődök. Ez az étel is majdnem csak elmélet maradt, mert elsőre elvetettem az ötletet, de mivel nem csak kreatív, de bevállalós is vagyok, hát elkészítettem úgy, ahogy "megálmodtam". Szóval hátrányból indult, mert előítélettel voltam a saját ötletem iránt, de a végén mégis nyerő lett. A végeredmény egy kiadós és olcsó, de nagyon finom vegetáriánus étel. Szeretettel ajánlom!

Az évek során olyanok is megkedvelték, akik alapból nem szeretik a zeller jellegzetes karakteres ízét. A lányaimnak pld. csak akkor mondtam meg, hogy miből készült a fasírt, amikor már véleményezték, hogy finom... :) A titok a jó alapanyagarányban rejlik. Ha jól készítjük el, akkor, sem a gyömbér, sem az alma, de még a zeller sem dominál, és a végeredmény egy valami más lesz,.. ami nagyon finom!  A végeredmény érdekében kérlek, kövesd a receptet, mert itt a kevés is számít.  1617313478836_1.jpg

ALMÁS ZELLERFASÍRT

HOZZÁVALÓK:  (15 db fasírthoz ) 30 dkg zellergumó, 30 dkg alma, 30 dkg rozskenyér, 1 db tojás, 5 dkg dió, 1 teás kanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál , kb. 5 dkg zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez.

A rozskenyeret bő hideg vízbe áztatjuk. A zellergumót késsel megtisztítjuk, majd megmossuk és a reszelő apró lyukú részén egy tálba lereszeljük. Az almákat meghámozzuk a magházát is kiszedjük, és a nagyobb lyukú részen lereszeljük a zellerhez. Az időközben megázott rozskenyérből kinyomkodjuk a vizet és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz. Beleütjük a tojást, az őrölt gyömbérrel és a sóval ízesítjük. A diót ledaráljuk, vagy nagy késsel deszkán felaprítjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk, és a kezünkkel alaposan összedolgozzuk. 

Annyi étolajat forrósítunk fel, hogy minimum 6 cm mélységű legyen, mert a fasírtokat bő, forró étolajban kell sütni.  Enyhén nedves kézzel fasírtokat formázunk a tenyerünkkel, amit zsemlemorzsába forgatunk, és azzal is egy kicsit átforgatjuk a tenyerünkben, hogy kéreg képződjön a külsejére. Amikor felforrósodott az olaj, óvatosan beleengedjük a fasírtokat, de vigyázzunk mindig forró olajban süssük, és ne tegyünk bele egyszerre max. 4-5 darabot, mert ha túl közel vannak egymáshoz, akkor nem sül ropogósra a külseje, és ha összezsúfoljuk, akkor szét is eshet. Szép pirosra sütjük őket és konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja. 

Köretnek ajánlom, hogy sütőben sült édesburgonyát, és sütni való burgonyát, illetve sült hagymakarikát készítsetek hozzá, mert ez így együtt..hmm egyszerűen szuper.  1617313371414_1.jpg

TEPSIBEN SÜLT ÉDESBURGONYA ÉS BURGONYA:

Az édesburgonyát és a burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk, majd fűszersóval megszórjuk és összekeverjük vele, hogy mindenhová jusson, majd kevés étolajat öntünk rá és azzal is átforgatjuk. Tepsibe elterítjük, és forró sütőben pirosra sütjük őket. Én inkább külön-külön szoktam elkészíteni, mert más a sülési ideje.  

SÜLT HAGYMA KARIKÁK: 

Legszívesebben a fehér "édeshagymából" készítem, de a sima vöröshagymából is ugyanolyan finom. Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. Kurkumát szórunk rá és étkezési keményítőt, átforgatjuk és forró olajba teszünk egy maroknyit, majd pirosra-ropogósra sütjük. Papírtőrlőre szedjük ki szűrőkanállal és süssük ki mind sorban, ugyanígy... ebből nem igazán lehet eleget készíteni, ha szereti a család.. :) 1617313404805_1.jpg

A főzéshez jó kedvet kívánok, az ételekhez pedig jó étvágyat!

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása