Cseh sörök a város felett!
Cseh sörök a város felett!

Népszerű cseh sörfőzdék, kisüzemi sörök és párlatkülönlegességek – június 19. és 23. között a Budapesti Cseh Sörfesztivál várja a cseh habzó italok hódolóit a Westend tetején. Magyarország legrégebb óta töretlen sikerrel működő sörfesztiválja idén immár 12. alkalommal kerül megrendezésre.

a8f596f1-0ba3-45e2-94b3-41c1c14cb451.jpeg

A Serfőző csapata idén is elhozza Budapestre a sörgyártás fellegvárát. Az elmúlt években az alapkoncepció nem változott, viszont a látogatók évről ...

Spárgás-epres clafoutis
Spárgás-epres clafoutis

A clafoutissal még a Bagolyváras korszakomban ismerkedtem meg. Ott mi szőlős verzióban adtuk és a vendégek nagy kedvence volt (na meg többek között az enyém is). A clafoutis a franciák tejes pitéje, amely hivatalosan magozatlan cseresznyéből készül, de persze a rendelkezésünkre álló alapanyagok és a képzeletünk függvényében bármilyen gyümölcsből (és / vagy zöldségből) elkészíthető.

Az eper és a spárga köztudottan jól működnek együtt, legyen szó, ...

Grillezett spárga, savanyított eper salsa, yuzus hollandi mártás
Grillezett spárga, savanyított eper salsa, yuzus hollandi mártás

A spárga egyike a kedvenc tavasz végi-nyár elejei zöldségeimnek. Szeretem az ízét, az illatát, de a legjobban talán azt szeretem benne, hogy rendkívül széleskörű a felhasználhatósága. És, bár imádok különböző vadabbnál vadabb spárgás ételekkel kísérletezni, a szívem csücske mégis az örök klasszikus: a grillezett spárga hollandi mártással, így ma ezt a fogást fogom elkészíteni nektek, egy-két tőlem már megszokott csavarral.

A spárgát előzőleg ...

Sous-vide kisokos
Sous-vide kisokos

Rengeteg olyan, eszköz, gép és ez által konyhatechnológiai eljárás létezik, melyek korábban csak éttermi konyhákon voltak elérhetők, de mára már szélesebb körben elterjedtek, mondhatni: befurakodtak a háztartásokba.

A gyors technológiai fejlődés, a gasztronómiára is jó hatással van. Folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb konyhai gépek, eszközök, melyek kapukat nyitnak olyan irányokba is, melyek eddig zárva voltak.

Személy szerint nem vagyok nagy ...

Francia csokoládétorta
Francia csokoládétorta

A múlt hét folyamán volt az étteremben egy csoportunk, akiknek speciális kérésre francia csokoládétortát kellett készítenünk. A frissen sült tortákról feltöltöttem egy képet a közösségi oldalaimra és mivel többen is kértétek a receptet, így most megosztom veletek.

61117801_2313698598948165_1935950448473145344_n.jpg

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

  • 375g 72%-os étcsokoládé pasztilla
  • 375 g vaj
  • 165 g porcukor
  • 6 ml konyak
  • 1 narancs reszelt héja
  • 7 tojás
  • 1 evőkanál liszt

...

Északi utakon: Kandírozott fenyőtoboz
Északi utakon: Kandírozott fenyőtoboz

Az elmúlt hetekben találtam René Redzepinek, a két Michelin-csillagos Noma étterem konyhafőnökének az Instagram oldalán egy kandírozott fenyőtoboz receptet, amely annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy mindenképp ki akartam próbálni.

Az elkészítési folyamatot természetesen dokumentáltam így most megosztom veletek a receptet valamint az észrevételeimet és tapasztalataimat a késztermékkel kapcsolatban.

61135585_2418602574867751_1521372068732469248_n.jpg

Az elkészítéshez nincs szükségünk másra, mint ...

Savanyítsunk!
Savanyítsunk!

Bár az időjárás mostanában elég szélsőséges, de tavasz van. Sőt! Pár nap és már itt a nyár, ami egyúttal azt is jelenti, hogy rengeteg szezonális gyümölcs és zöldség kapható a piacokon valamint az áruházak zöldségosztályán. Bevallom őszintén, hogy egy kissé megcsúsztam ennek a cikknek a megjelentetésével, így sajnálatos módon medvehagymát már valószínűleg nem fogtok tudni beszerezni, de remélem a maradék három „savanyúság” majd kárpótól ...

Durián és körmös bodag - Nagy kedvencek az idei Gourmetről
Durián és körmös bodag - Nagy kedvencek az idei Gourmetről

Azt hiszem, sokatok egyetért velem, abban, ha azt mondom, hogy a Gourmet fesztivállal az a legnagyobb probléma, hogy amikor véget ér, akkor egy évet kell várnunk a következőre.

Ezt az állítást igazolja az is, hogy évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a fesztivál iránt. Az idei fesztiválra már közel harmincezer ember volt kíváncsi, ami olyan kiállító éttermek, mint az Onyx, az Aranykaviár vagy éppen a Babel és olyan külföldi vendégek, mint Konstantin ...

Exkluzív vacsorák a Gourmet-n
Exkluzív vacsorák a Gourmet-n

Történetének legizgalmasabb nemzetközi séf-felhozatalát ígéri az idei OTP Bank Gourmet fesztivál, ahol egy moszkvai csúcsétterem, egy két Michelin-csillagos bécsi és egy Michelin-csillagos szöuli étterem séfjei adnak exkluzív vacsorát. Részletek a  gourmetfesztival.hu -n.

Sztárikrek Moszkvából

Iván és Szergej Berezutszkij, egy orosz ikerpár tagjai mindketten gyerekkoruk óta rajonganak a főzésért, de külön-külön lettek sikeres séfek. 2017 végén ...

Ételek és programok, amiket nem érdemes kihagyni az idei Gourmet Fesztiválon
Ételek és programok, amiket nem érdemes kihagyni az idei Gourmet Fesztiválon

Már csak pár nap van hátra a Gourmet fesztiválig, melyről szerintem nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem más, mint a gasztronómia szerelmeseinek a mekkája. Ennyi szakács, séf, cukrász, borász stb., és gasztronómia iránt elkötelezett rajongó ritkán van egy időben egy helyen.

55719510_1109481212556073_6061751665722130432_o.jpg

A 3 fő téma idén a paprika, a sercli és a sör. Ez az a három alapanyag, melyeknek a fogások gyökereit kell alkotnia. Bevallom őszintén, hogy elsőre elég furcsának és nehéznek ...

Kreatív Séfműhely

Te szeretnél jól főzni, mi pedig segítünk ebben! Mindeközben pedig betekintést nyerhetsz a konyhaajtón túlra, a legjobb éttermek és a profi séfek világába.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása