Retekcsíra pesto
2021. április 12. írta: Városi konyha

Retekcsíra pesto

 Pestoból sosem elég! Tavasszal készítsd retekcsírából. 

Évek óta szemezek azzal, hogy reteklevélből pestot készítsek, de hiába veszem piacon a retket, még sosem volt egy csokornak olyan szép levele, hogy azt fel mertem volna használni. Ezért jött az ötlet, hogy a levél helyett a csírát turmixoljam össze a pesto többi hozzávalójával. 
Mivel a retekcsírának elég erőteljes az íze, szendvicsbe nekem kicsit sok, de tésztához és gnocchihoz tökéletes, sőt még a minestrone levest is feldobhatjuk vele, ha teszünk bele egy kanállal.

retekcsira_pesto07.JPG

Hozzávalók
50 g dió vagy mogyoró
100 dkg retekcsíra
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán sajt
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítés
A diót/mogyorót száraz serpenyőben pirítsd meg, hagyd kihűlni.
A fokhagymát pucold meg, a parmezánt reszeld le. Az összes száraz hozzávalót tedd késes robotgépbe, locsold meg  kevés olívaolajjal. Kezd el összedolgozni, közben adj hozzá annyi olívaolajat, hogy a pestonak krémes állaga legyen.

A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Retecsíra: Bioháló (reklám)

süti beállítások módosítása