Ellenállhatatlanul puha, foszlós pogácsa, egy jó adag túróval és sajttal.
Hozzávalók:
- 450 g túró
- 100 g tejföl
- 2 tk só
- 2 db tojássárgája
- 230 g olvasztott vaj
- 600 g liszt
- 30 g friss élesztő
- 100 g langyos víz
- 1 mk cukor
- 200 g reszelt sajt
A túrót, a tejfölt, a tojások sárgáját és a vajat egy tálba mérjük és kikeverjük. A langyos vízben a cukor társaságában felfuttatjuk az élesztőt. A túrós keverékhez szitáljuk a lisztet és a felfutott élesztőt. Alaposan begyúrjuk a tésztát és meleg helyen a duplájára kelesztjük letakarva.
Nagyjából 1,5-2 cm vékony téglalapot nyújtunk belőle, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint egy kakaós csigát. A kapott hengert újra kinyújtjuk 1,5 cm vékonyra és kiszaggatjuk belőle a pogácsákat, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy felvert tojással lekenjük és még egy pici reszelt sajttal megkoronázzuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20-23 percre, illetve amíg aranybarna lesz.