Tejtermékmentes

Tejtermékmentes

Sült csirkecomb tocsnival és kukorica salátával

2021. május 11. - Nikoletta Váradi

Hozzávalók

Húshoz:

  • 3 db egész csirkecomb
  • Sütő zacskó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Csirke fűszerkeverék
  • Só, bors, vegeta
  • Bazsalikom, Oregánó, Majoranna, őrölt kömény

 

Tócsnihoz:

  • 750 g burgonya

  • 3 evőkanál liszt

  • 1 db tojás

  • só, bors

 

Elkészítés

Hús:

  1. A húst alaposan letisztogatom, majd késsel kicsit megbökdösöm.

  2. Fűszerekkel alaposan megszórom, hozzá öntöm az olajat és picit belemasszírozom.

  3. Sütőzacskóba teszem és hagyom egy éjszakát pácolódni.

  4. A sütőt 180 foka előmelegítem.

  5. A húsokat sütőzacskón keresztül picit megmasszírozom majd a tetejét a tűvel helyenként ki szúrom, hogy a gőz távozni tudjon.

  6. 180 fokon 1 óra alatt készre sütöm. Ha megfőtt a hús körbe levágom a sütőzacskót és felső sütésen tovább pirítom.  

 

Tócsni:

  1. A burgonyát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

  2. Adunk hozzá egy kiskanál sót és összefogatjuk, hagyjuk állni egy picit.

  3. Egy tiszta textil pelenka, vagy konyharuha segítségével alaposan kicsavarjuk belőle a levet.

  4. Hozzá adjuk az egy darab tojást, majd alaposan elkeverjük.

  5. Hozzá adunk egy nagy csipet sót, borsot és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.

  6. Kb. 10-15 percet hagyjuk állni, majd bő forró olajban kisütjük őket.

 

A kukoricasaláta receptjét egy másik bejegyzésben találjátok meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejtermekmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr6016527432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása