Hozzávalók
Húshoz:
- 3 db egész csirkecomb
- Sütő zacskó
- 3 evőkanál olívaolaj
- Csirke fűszerkeverék
- Só, bors, vegeta
- Bazsalikom, Oregánó, Majoranna, őrölt kömény
Tócsnihoz:
-
750 g burgonya
-
3 evőkanál liszt
-
1 db tojás
-
só, bors
Elkészítés
Hús:
-
A húst alaposan letisztogatom, majd késsel kicsit megbökdösöm.
-
Fűszerekkel alaposan megszórom, hozzá öntöm az olajat és picit belemasszírozom.
-
Sütőzacskóba teszem és hagyom egy éjszakát pácolódni.
-
A sütőt 180 foka előmelegítem.
-
A húsokat sütőzacskón keresztül picit megmasszírozom majd a tetejét a tűvel helyenként ki szúrom, hogy a gőz távozni tudjon.
-
180 fokon 1 óra alatt készre sütöm. Ha megfőtt a hús körbe levágom a sütőzacskót és felső sütésen tovább pirítom.
Tócsni:
-
A burgonyát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
-
Adunk hozzá egy kiskanál sót és összefogatjuk, hagyjuk állni egy picit.
-
Egy tiszta textil pelenka, vagy konyharuha segítségével alaposan kicsavarjuk belőle a levet.
-
Hozzá adjuk az egy darab tojást, majd alaposan elkeverjük.
-
Hozzá adunk egy nagy csipet sót, borsot és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
-
Kb. 10-15 percet hagyjuk állni, majd bő forró olajban kisütjük őket.
A kukoricasaláta receptjét egy másik bejegyzésben találjátok meg.