De nem pizza, hanem pulyka. A hagyma gyakorlatilag elengedhetetlen tartozéka a magyar konyhának, OK, a beiglibe nem teszünk, de kb. mindenbe. És ezt még fokozni is lehet:) Méghozzá, ha több hagymával főzünk. Nekünk ez most az aktuális kedvencünk lett, próbáljátok ki Ti is:)
Háromhagymás pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
- 1 vöröshagyma felszeletelve
- 1 csokor újhagyma felkarikázva
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- olaj
- a tálaláshoz: főtt bulgur ÉS apróra vágott snidling
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük az újhagymát, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A bulgurral, snidlinggel megszórva tálaljuk.
u.i. és persze azért póréhagymát is lehet beletenni