Instagramon ismét megkérdeztünk titeket, hogy szeretnétek-e tudni, hogy hogyan készítjük az almás palacsintát. 95%-otok szavazott az igenre, úgyhogy most örömmel meg is osztjuk veletek.
Ezeken a hideg téli napokon mindig jól esik egy finom friss süti. Amellett, hogy várjuk a Karácsonyt és készítjük az ajándékokat, muszáj az egyetemmel is fogalkozni. Készítjük az egyéni és csoportos projekteket, készülünk szesszióra stb. Éppen emiatt nincs idő igazi sütit készíteni, de ne felejtsük el, hogy két projekt között, fél óra alatt süthetünk néhány fini palit, míg megemésztjük mit olvastunk mikroökonómiából, vagy analízisből.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 3 dl víz
- 0,5 dl olaj
- 100g liszt
- 1 alma
- 1 csipet só
- 1 kanál cukor
- Pár csepp vanília esszencia
Elkészítés:
Az almát megmossuk, és egy tálba reszeljük. Hozzákeverjük a többi alapanyagot, és forró serpenyőben, lassú tűzön 1 merőkanálnyi adagokban kisütjük.
Meg lehet tölteni csokival, lekvárral, de ha nincs otthon ilyesmi egy kis fahéjas cukor is megteszi.
Tipp:
- fel lehet dobni egy kicsit úgy, hogy a masszát sűrűbbre keverjük, és az almát vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket belemártogatjuk a masszába, és lassú tűzön megsütjük. Ezt a végén fahélyas cukorral megszórjuk, és már lehet is enni.
Várjátok már a Karácsonyt? Vagy a stresszió nagyobb?
Oszd meg velünk tapasztalataid!
Jó étvágyat kívánunk!