2021. április 09. 11:37 - P. Peti

Házi joghurt

Fantasztikusan krémes, tökéletes reggeli müzlivel, friss, vagy asztalt gyümölcsökkel...

Hozzávalók: (kb. 1 liter joghurthoz)

- 3 liter 3,6 %-os  friss tej (legjobb a házi tej)
- 1 kis doboz 3,6 %-os natúr joghurt

..................................................................

A tejet egy edényben folyamatos kevergetés mellett felhevítjük (kb. 90 fokosra), de nem forraljuk fel! A joghurtot egy kis hideg tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a felmelegített tejhez és összekeverjük. Fedővel lefedjük és egy nagyobb műanyag szatyorba, vagy zsákba beletesszük és csomót kötünk rá, hogy ne szökjön ki a hő. Ezután többször összehajtott pokrócba jól bebugyoláljuk és kb. 10-12 órát így hagyjuk. (Javaslom, hogy ezt este csináljuk és reggelre kész a joghurt)


Ha letelt az idő, kicsomagoljuk az edényt és egy szűrőbe tett jól áteresztő konyharuhába tesszük a még savós joghurtot. A szűrő alá teszünk egy edényt, amivel a lecsepegő savót fel tudjuk fogni, amit akár sütéshez, főzéshez később fel tudunk használni, vagy meg tudunk inni. A joghurtunkat kb. 2-3 óráig hűtőben hagyjuk csöpögni. Közben rá-rá nézünk és ha elérte a számunkra ideális krémes állagot, akkor kanállal egy jól zárható edénybe kiszedjük és hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mert-enni-jo.blog.hu/api/trackback/id/tr9916495444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása