Az igazat megvallva, ezt a receptet már többször is elkészítettem korábban és annyira bagatellnek gondoltam, hogy eszembe se jutott cikket írni róla, de aztán szöget ütött bennem a felismerés, hogy attól, hogy még valami pofonegyszerű, miért ne oszthatnám meg másokkal is? Én amúgy is nagy híve vagyok az egyszerű de nagyszerű recepteknek, így aztán tessék, íme egy igencsak ütős omlett verzió, amit reggelire, vagy akár ebédre is bátran lehet fogyasztani, a totális jóllakás garantált!
Pont a napokban sikerült beszereznem jófajta szeletelt füstölt császárszalonna csíkokból egy komolyabb adagot, ami most eléggé kapóra jött, de korábban sima vákuumcsomagolt szeletelt baconnel is remek eredményt értem el. Ezek megpirításával kezdtem a műveletet, egész pontosan 3 szeletet, a könnyebb kezelhetőség végett félbevágott állapotban. Körülbelül egy percig pirítottam, majd megfordítottam a szeleteket és igyekeztem óvatosan feltörni és elhelyezni a szám szerint 5db tojást, mintha tükörtojást csinálnék. Sóztam, illetve borsoztam és némi reszelt sajtot is eloszlattam a tojásokon. Ennek mennyisége abszolút ízlés dolga, ahogy a sajt fajtája is, én most füstölt goudát használtam. Kipróbáltam már medvehagymával és a nagy kedvencemmel, friss korianderrel is ezt a receptet, nehezen tudnék dönteni, hogy melyik ízlett jobban, és akkor most megszületett a harmadik verzió is, friss bazsalikommal. Én azért eléggé felaprítottam, de ezt persze megint csak nyugodtan lehet saját szájíz szerint variálni.
Általában érzés szerint szoktam a félbehajtás műveletét megkezdeni, most azért a leírás miatt figyeltem az órát is és valahol 4 perc elteltével történt meg a művelet. Egyébként végig közepes hőfokon folytak a munkálatok. A serpenyő közepére húzva még körülbelül egy percet túlóráztam, majd egy tányérra tessékeltem az elkészült remekművet, amit persze további sajttal vagy újabb fűszerezéssel is lehet még variálni, én a félbevágást követően csupán az egyik felet egy jó kis Burning Angel-féle BBQ szósszal kentem meg alaposan. Azt kell mondanom, hogy bazsalikommal is nagyon menő lett az ízvilág, a három zöldfűszer három teljesen más karakterű végeredményt hozott, mindegyik másképp lett kiváló. Egy ilyen brutál adag elfogyasztása, főleg ha még kenyeret is eszünk mellé, bizony egy igen komoly főétkezéssel is felér.