Elindult a visszaszámlálás húsvétig . Már csak néhány napunk maradt, hogy kigondoljuk mit is akarunk sütni főzni plusz még bevásárolni hozzá . Habár jelen helyzetben senki sem készül igazán nagy ünnepi lakomára ez még nem feltétlenül jelenti azt , hogy magunkat és a kiscsaládunkat ne kényeztethetnénk valami finomsággal . Az első ötletem számotokra egy répatortás sajttorta lenne , ami már önmagában is mennyei , de ha még egy szerény adag karamell szósszal is nyakon öntjük akkor koronázzuk csak meg igazán ezt a süteményt . Ha elkészítitek akkor ajánlom , csináljatok dupla adagot mert nagyon gyorsan fogy .
Hozzávalók a piskótához :
- 1 cup ( 80 g ) sötétbarna nádcukor
- 1/2 cup ( 40 g ) kristálycukor
- 1 cup olaj
- 1/2 cup teavaj
- 2 db tojás
- 1 1/2 cup reszelt répa
- 1 1/2 cup finomliszt
- 50 g szeletetlt mogyoró
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál tej
Hozzávalók a krémsajtos réteghez :
- 250 g marcarpone
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 db tojás
A kétféle cukrot az olajjal és a vajjal elvegyítjük . Miután kellően kihabosítottuk őket , mehetnek bele a tojások de szigorúan csal egyenként . Összekeverjük a száraz hozzávalókat , valamint hozzáadjuk a már lereszelt répát és a mogyorót is . A két keveréket összevegyítjük , majd pedig a legvégén mehet bele a só és a tej is . Esetleg egy kevés fahéjjal vagy gyömbérrel feltúrbózhatjátok , pikánsabb lesz ezáltal .
Következhet a krémsajtos réteg . Semmi ördöngősség vagy fortély nem lesz benne . Egyszerűen csak csomómentesre keverünk mindent .
Sütőpapírral kibélelünk egy 19 cm átmérőjű tortaformát . A két masszát pedig elkezdjük rétegezni , az aljára mehet a tészta fele arra pedig a krémsajt fele . Ezt a lépést megismételjük és utána mehet is a sütőbe . 180 fokon sütjük 30 -35 percen keresztül .
Arra figyeljetek , hogy ne sűljön túl a torta . Amikor a piskóta része megsült , és a krémsajtos rész is kb összeállt akkor ki is vehetjük a sütőből . Kihűtjük , majd natúr mascarponéval kenjünk körbe . A díszítéshez még darált mogyorót valamint a tejkaramella öntetemet használtam . Próbáljátok ki ti is , mert durva cucc . Egy ilyen tortának mindenképp ott kell lennie az ünnepi asztalon !
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
enrikokaruszo 2020.04.09. 23:34:50
Célkereszt 2020.04.10. 09:40:28
Cake by fari 2020.04.10. 23:33:26
Attilajukkaja 2020.04.16. 15:12:31
www.thepetitecook.com/american-carrot-cake-with-orange-mascarpone-cream/
Amúgy a cup-ot magyar nyelvű receptekben bögrének, esetleg pohárnak szokták írni.