Ne akadj le a jól megszokott répatortánál . Készíts inkább répatortás sajttortát !

92027003_228799141694049_6807466333152739328_n.jpg

 

Elindult a visszaszámlálás húsvétig . Már csak néhány napunk maradt, hogy kigondoljuk mit is akarunk sütni főzni plusz még bevásárolni hozzá . Habár jelen helyzetben senki sem készül igazán nagy  ünnepi lakomára ez még nem feltétlenül jelenti azt , hogy magunkat és a kiscsaládunkat ne kényeztethetnénk valami finomsággal .  Az első ötletem számotokra egy répatortás sajttorta lenne , ami már önmagában is mennyei , de ha még egy szerény adag karamell szósszal is nyakon öntjük akkor koronázzuk csak meg igazán ezt a süteményt  . Ha elkészítitek akkor ajánlom , csináljatok dupla adagot mert nagyon gyorsan fogy .

Hozzávalók a piskótához : 

  • 1 cup ( 80 g ) sötétbarna nádcukor
  • 1/2 cup ( 40 g ) kristálycukor
  • 1 cup olaj
  • 1/2 cup  teavaj 
  • 2 db tojás
  • 1 1/2 cup reszelt répa
  • 1 1/2 cup finomliszt
  • 50 g szeletetlt mogyoró
  • fél csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál tej

 

Hozzávalók a krémsajtos réteghez : 

  • 250 g marcarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 db tojás

 

A kétféle cukrot az olajjal és a vajjal elvegyítjük . Miután kellően kihabosítottuk őket , mehetnek bele a tojások de szigorúan csal egyenként . Összekeverjük a száraz hozzávalókat  , valamint hozzáadjuk a már lereszelt répát és a mogyorót is . A két keveréket összevegyítjük , majd pedig a legvégén mehet bele a só és a tej is . Esetleg egy kevés fahéjjal vagy gyömbérrel feltúrbózhatjátok ,  pikánsabb lesz ezáltal .

Következhet a krémsajtos réteg .  Semmi ördöngősség vagy fortély nem lesz benne . Egyszerűen csak csomómentesre keverünk mindent .

Sütőpapírral kibélelünk egy 19 cm átmérőjű tortaformát . A két masszát pedig elkezdjük rétegezni , az aljára mehet a tészta fele arra pedig a krémsajt fele . Ezt a lépést megismételjük és utána mehet is a sütőbe  .  180 fokon sütjük 30 -35 percen keresztül .

Arra figyeljetek , hogy ne sűljön túl a torta  . Amikor a piskóta része megsült , és a krémsajtos rész is kb összeállt akkor ki is vehetjük a sütőből . Kihűtjük , majd natúr mascarponéval kenjünk körbe . A díszítéshez még darált mogyorót valamint a tejkaramella öntetemet használtam . Próbáljátok ki ti is , mert durva cucc . Egy ilyen tortának mindenképp ott kell lennie az ünnepi asztalon ! 

92375650_613295102587937_2165224800690110464_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr6615598144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.04.09. 23:34:50

elág ocsmányul hangzik

Célkereszt 2020.04.10. 09:40:28

Egyszer csináltam répatortát őrölt csillagánizssal. Kifelejtettem belőle a diót, de ízre is valami fantasztikus , lágy süteményt kaptam.

Cake by fari 2020.04.10. 23:33:26

@Célkereszt: ánizzsal még nem próbáltam , de izgalmas újdonságnak hangzik . A dió pedig tényleg nagyon jól működik benne , bár van amikor mandulát is teszek bele , attól nagyon szuper íze lesz .

Attilajukkaja 2020.04.16. 15:12:31

Nagyon jól hangzik (mondjuk, nekem karamella nélkül), de ez mitől sajttorta? Ebben a műfajban rengeteg recept létezik. Én ezt szeretem a legjobban:
www.thepetitecook.com/american-carrot-cake-with-orange-mascarpone-cream/
Amúgy a cup-ot magyar nyelvű receptekben bögrének, esetleg pohárnak szokták írni.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) mézeskalács (1) Mézeskalács (2) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása