2018. nov 19.

Szicíliai pisztáciatortácska a nehéz hétkezdésre

írta: blanketta
Szicíliai pisztáciatortácska a nehéz hétkezdésre

Én főleg hétvégén dolgozom, így a hétfő lenne a leeresztős napom, de addigra felgyülemlenek a papírmunkák és az emailek, így kell egy adag kitartás, hogy minden munkámat be tudjam fejezni. Ezen a napon egy sziciliai minitortára esett a választás.

Imádom, mert nem túl édes, de karakteres íze remek kiegészítője a délutáni teázásoknak, a krém a maga savanykás íz világával meg egyenesen mennyei, pláne ha felfedezzük benne a romantikusan megbúvó édes titkokat: a kandírozott narancshéjat és citromot.

38839689_225317861496071_8388180332926468096_n.jpg

Nézzük, hogy hogyan is készül.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás szétválasztva
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg sótlan, őrölt pisztácia (5 ek)
  • 10 dkg  finom liszt
  • 1 tk sütőpor

A pisztáciát összeaprítom és félreteszem. A tojásfehérjét fölverem a cukorral majd óvatosan hozzá keverem a lisztet a pisztáciát a sütőport és a tojássárgájákat, ha kell egy csipet vanília aromával ízesítem.

Kivajazott formában 180 fokon 15 percig sütöm.

A krémhez 200 gramm mascarponét két kanál cukorral kikeverek és hozzáadok egy-egy marék kandírozott citrom héjat és narancs héjat meg egy marék aprított pisztáciát.

Megkenem vele ott ahol érem és tálalom, egy kis málnamártás jól tud neki állni:)

kepekkkkkkkk.jpg

 

Szólj hozzá