Zamatos, finom az illata, és eteti magát a sült káposzta füstölt húsok társaságában. Nosztalgia ízek egy lábasban.
A hagymás tört burgonyával tálalt vitamindús téli étel gyerekkorom ízvilágát, és a nagymamám konyháját idézi fel minden évben az ünnepek előtt. A házi készítésű alapanyagok felhasználásval mindig kiváló ételt készítettünk. Öröm volt a kóstolás minden alkalommal.
A kolbásztöltés, a sonka és a szalonna füstölése állandó munka volt a dédszülem idejében. Bár nekem már csak az emlékek maradtak, a receptes dobozban megbújó finomságokat rendszeresen megcsinálom.
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 1 evőkanál zsiradék, valamint 1 dl víz a sütéshez
- 15 dkg karikára vágott füstölt házikolbász
- 15 dkg felkockázott füstölt sonka
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- só, bors, babérlevél, pirospaprika a fűszerezéshez
Elkészítés:
1,/ Az apróra felkockázott vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd beletesszük a kolbászt és a sonkát.
2./ Amikor a füstölt húsok is megpirultak, teszünk rá kevés pirospaprikát, majd beleforgatjuk a savanyú káposztát.
3./ Az ételt fűszerezzük, és 1 dl vízzel felengedve fedő alatt 45 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Ezt követően 10 perc alatt enyhén lesütjük.
4./ A káposztát hagymás tört burgonyával tálaljuk. Tejföllel ízlés szerint kiegészíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Fotók: Kóta Melinda/Az otthon szépsége