Gianni Annoni és Haraszti Zsolt új éttermet nyitott. A Naphegyen- bámulatosan hangulatos környezetben- a magyar culináriát dicsérő éttermet hoztak létre.
A két szakembert- Giannit és Zsoltot- már egyáltalán nem kell bemutatni, hiszen mindketten hosszú évek óta dolgoznak a vendéglátásban. A kettejük nevével fémjelzett Terra étterem így már első hallásra is jól hangzik, hiszen általuk biztosan garantálva van a minőség.
Az étteremet az Oxygen Wellness épületében álmodták meg, ezzel tudatosan Budára költöztetve a minőségi gasztronómiát. A környezet kifejezetten nyugodt, a város zajától kicsit elszeparálva arra csábítja a vendégeket, hogy a mediterrán teraszon hátradőljön és megpihenjen. Az étterem enteriőrje cizelláltan, lágy színeket használva közvetíti a Terra érzést. Az étterem frontján óriási üvegtáblákon kacsint be a Nap, így a fények játékával mosolygósabbá téve a belső teret. Amint belépünk, a legszembetűnőbb a tágas vendégtér és a bejárattal szemben az óriási bárpult, a tálaló felület- szinte az egész étterem hosszában. A gasztronómia szerelmeseinek kétségtelenül érdekes látványos szórakozást nyújthat a bar-tenderek, felszolgálók, szakácsok munkáját látni.
Minőségi ételek lazán, de elegánsan
Gianni Annoni és Haraszti Zsolt executive séf -már magában a színvonal védjegye és őket csak erősíti a csapat. Kovács Renátó és Vass Ferenc séfek- a konyha fenegyerekei, a vezető cukrász pedig Hegedűs Jennifer. Ha csak a nevek mögött lévő szakmaiságot nézzük, akkor is tudható, ide érdemes betérni.
A koncepció a magyar konyha, tehát a magyar ízek megjelenítése. Az már teljesen természetes ilyen séfek mellet, hogy csakis minőségi alapanyagoból dolgoznak. Fontos hangsúly van a hazai beszerzésen, egyrészt az ételek kiváló hazai harmóniái miatt, másrészt alapvetőnek tartják a magyar beszállítók preferálását. Ha kategorizálni kell- a Terra étteremben- bisztró konyhával találkozhatunk, de kétségtelenül annál szofisztikáltabb, kidolgozottabb, magasabb kvalitású formájával. Az alapanyagok gondos megválasztása mellett egy modern, technológiákkal felszerelt konyha (Coninvest) is biztosítja a tökéletes színvonalat.
Egy kis ízelítő az étlapról: Magyar Heppenheimer tojás és a világhírű spanyol Monte Nevado, körözött és bundás kenyér, termelői sonka és sajttál, a desszertek között túrógombóc és madártej. Az a la carte kínálatban 2000-3000 Forintért könnyű brunchételeket kóstolhatunk, a főételek ára pedig átlagos 4000-5000 Ft. Ezen kívül hetente változó Business Menüvel is találkozhatunk náluk, 2 fogás 3890 Ft, 3 fogás 4690 Ft.
A Terra természetesen kicsit hozza az olasz vonalat is! Ez nem is lehet másként.
Gianni Annoni viszont nyomatékosan hozzáfűzte: senki ne keresse a Pomo d’Orot hiszen a Terra nem olasz éterem! A teraszon ki lesz alakítva egy grill sarok.
Egy Kamado Grill fog azoknak a rendelkezésére állni, akik ezt a fajta culináriát szeretik. Itt fog helyet kapni egy igazi olasz pizzasütő. A pizza receptek Gianni-tól származnak, de ahogy fogalmazott, ebbe is bele fognak vinni egy kis gasztronómiai játékosságot.
A Terrában fantasztikus bármenedzser és barista felelős az italokért, s tapasztalatból lehet mondani, hogyérdemes egy jó koktélra is betérni hozzájuk. Az étterem érdekes megoldása a látványcukrászda. A cél ezzel az volt, hogy ne mindig egy grillt, vagy sütőlapot lássanak a vendégek, hanem a desszert elkészítését és tálalását. Ez az az étel, amit utoljára fogyasztunk és ez marad meg az ízlelőbimbóinkon. Hegedűs Jennifer cukrász munkája igazi látványosság.
Az étterem természetesen kisebb rendezvényeknek is helyet ad és roppant alkalmas is rá. A családosoknak pedig kifejezetten ajánlott, mivel még gyermekörzővel is rendelkeznek. Az már csak hab a tortán, hogy kényelmesen lehet parkolni a mélygarázsban azoknak, akik autóval érkeznek.
Forrás: Airchef
Fotó: Terra, Airchef