Laktató krémleves zöldborsóval és krumplival: laktózmentes fogás

borsóleves2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig kell hozzá valami, gyorsan elkészül és elronthatatlan, ráadásul olyan laktató, hogy ebédként is megállja a helyét.

Elképesztően gyorsan elkészíthető ez az egyszerű leves, 5 fő alapanyagra plusz fűszerekre és egy kis citromlére van szükség hozzá. Ez a verzió laktózmentes és teljesen vegán, a zöldborsót alaplével vagy vízzel kell felönteni.

Azért, hogy sűrű és laktató legyen a végeredmény, a hüvelyes mellé burgonya is kerül, 1 nagy vagy 2 kisebb darab. A zöldborsó lehet mirelit és friss is, amilyenhez hozzájutunk. Ha a zöldségek megpuhultak az alaplében, az egészet lepürésítjük, fűszerezzük, és készen is van a finom leves.

Zöldborsó-krémleves

borsóleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy darab krumpli
  • 300 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 700 milliliter zöldségalaplé vagy víz
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a burgonyát pucoljuk meg, előbbi kettőt vágjuk egészen apróra, utóbbit kockákra.

Öntsünk egy kis olajat egy lábasba, adjuk hozzá a hagymát, ha üveges, mehet hozzá a fokhagyma is, 1-2 percig pirítsuk. Mehet rá a krumpli és a zöldborsó is, majd öntsük rá az alaplevet, sózzuk-borsozzuk. Szórjunk rá ízlés szerint friss petrezselymet. 

Alacsony lángon, forrástól számítva 15 percig főzzük, míg a burgonya és a borsó puha nem lesz. Húzzuk le a tűzről, adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet.

A levest pürésítsük le botmixer vagy turmixgép segítségével, míg krémes nem lesz. Melegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük