Zamatos sangria édes szezongyümölcsökkel: vörösbor az alapja

Sangria-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sangria az egyik legtökéletesebb választás, ha baráti összejövetelekről van szó: frissítő, gyümölcsös és koktélok között az egyik legpénztárcabarátabb.

Többféle sangriarecept létezik, amelyek rozét vagy fehérbort javasolnak, azonban ahhoz, hogy az italod a legjobban hasonlítson az eredeti spanyol változatra, érdemes vörösbort használni. A bornak nem kell a legjobb minőségűnek lennie – kár is lenne egy olyat felhígítani –, egy középkategóriás könnyed félszáraz viszont tökéletes a célra. 

Gyümölcsökből szinte bármilyet használhatsz, ami édes, lédús és éppen szezonja van: jöhet az alma, a barack, a sárgadinnye, a málna vagy az eper, és persze a citrusokat se felejtsd ki, hiszen azok adják a sangria karakterét. Ennek kihagyhatatlan része a narancslikőr is, amelyet szintén elkészíthetsz házilag is.

Zamatos sangria

Sangria

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 db édes piros alma felkockázva
  • 150 g szezongyümölcs feldarabolva (eper, málna, barack stb.)
  • 1 db narancs feldarabolva
  • 1 db lime feldarabolva
  • 200 ml narancslé
  • 150 ml narancslikőr (pl. Cointreau)
  • 1 üveg könnyed vörösbor (750 ml)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük egy nagy kancsóba vagy tálba a feldarabolt gyümölcsöket, majd öntsük rá a bort, a narancslevet, a narancslikőrt, és legalább 12 órára (de lehet 24 is) tegyük hűtőbe, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. 

Jéggel teli poharakban kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük