Üvegbe zárt forrócsoki-por: tökéletes gasztroajándék lehet

fcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden édesszájú, különösen a csokirajongók álma ez a gasztroajándék, tegyél egy szép üvegbe forrócsoki-port, és ajándékozd meg vele a szeretteidet.

Sokak számára a megfelelő karácsonyi ajándék beszerzése nagy fejtörést okoz, pedig hidd el, nem szabad túlgondolni a dolgokat. A lényeg, hogy szívből jöjjön, a saját kézzel gyártott, különösen a gasztroajándékokkal sosem lehet mellényúlni!

A csokit mindenki szereti, ahogy a forró csokit is, különösen a téli időszakban nagy öröm kortyolni. A mennyei finomságot sok tejszínhabbal, karamellszósszal a tetején vagy pillecukorral borítva szokás kínálni, de népszerűek az olyan különleges fajták, mint a chilivel, fahéjjal vagy szárított levendulával ízesített. Légy kreatív, szerezz be egy szép üveget, adagold bele a csokiport, tégy a tetejére pillecukrot, de ha sütöttél mézeskalácsot, 1-2 darab mókás figura is kerülhet az üvegbe, így még cukibb az ajándék.

A receptben írt mennyiség nem egy adag, többször készülhet belőle meleg ital. Bár így rétegezve mutatós az üveg tartalma, a megajándékozott keverje össze a hozzávalókat, majd mindig 1 evőkanálnyi forrócsoki-port öntsön fel forró vízzel, és élvezhető is a finom ital.

Üvegbe zárt forrócsoki-por

fcsct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 bögre holland kakaópor
  • 2 bögre tejpor
  • 1 bögre cukor
  • csokipasztilla ízlés szerint
  • mályvacukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálba szitáljuk bele a kakaót, így megszabadulunk a csomóktól, majd adagoljuk jó nagy üvegbe.

A cukrot a tejporral keverjük ki, szórjuk a kakaó tetejére.

A tejpor tetejére jöhet a csokipasztilla és a mályvacukor.

Az üvegbe zárt forrócsoki-por a kamrában 6 hónapig eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük