Isteni tonhalsaláta friss, ropogós zöldségekkel és citromos dresszinggel

tonhalsali
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Friss, könnyed, mégis laktató ez a tonhalsaláta, citromos öntettel készítve még a fogyókúrádba is beillesztheted.

Ha valami gyors és könnyed ebédötletet keresel, készíts laktató salátát, hússal vagy tonhallal kiegészítve főételként is megállja a helyét. Az alábbi recept a citromtól picit fanyar, a petrezselyemtől nagyon friss, a sok-sok zöldségtől pedig tartalmas. 

Mivel nem kap majonézes vagy joghurtos dresszinget a nyakába, ezt a salátát diéta idején is bátran fogyaszthatod, ráadásul nagyon egészséges is: a csicseriborsó fehérjében gazdag, a tonhal omega-3 zsírsavat tartalmaz, a zöldségek pedig rengeteg fontos vitamint. 

A zöldségek listáját szezontól függően alakíthatod, nyáron édes, lédús paradicsom is mehet bele, ha pedig nem számítanak a kalóriák, ezzel az öntettel öntsd nyakon. 

Tonhalsaláta

tonhalsali2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 kisebb darab salátauborka
  • 1 konzerv tonhal
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 gramm csicseriborsó
  • 10 szem olívabogyó (fekete)
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
  • 1.5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 darab biocitrom
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk meg, a paprikát vágjuk kisebb kockákra, az uborkát vágjuk félbe hosszában, majd szeletekre. A hagymát pucoljuk meg, aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze. A csicseriborsóról és a tonhalról öntük le a levet. Az olívabogyókat vágjuk félbe, a petrezselymet aprítsuk össze.

Keverjük össze egy tálban a zöldségeket, a tonhalat és fél citrom reszelt héját. Locsoljuk meg olívaolajjal, egy fél citrom levével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük