Szereted a pulled porkot? Készítsd el csirkéből, házi BBQ-szósszal összeforgatva

pulledchicken2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha odáig vagy a pulled porkért, de nem mindig fér bele az idődbe a hosszas sütés, készítsd el csirkemellből.

A pulled pork igazi partikaja, szuper szendvicseket készíthetsz belőle, de köret mellé is kínálhatod. Nem csak sertéshúsból, csirkéből is készülhet, akár mell-, akár combfiléből. Ha előbbiből készíted, jó szószosan érdemes sütni, hogy ne száradjon ki, házi BBQ-szósszal lesz a legfinomabb. 

Rengetegféle BBQ-szósz-recept kering az interneten, de vannak alapvető dolgok, pontosabban ízek, amelyek nem hiányozhatnak belőle: ilyen az édes, ez lehet méz vagy cukor, a savanyú, ez lehet mustár, citromlé vagy ecet, de egy kevés csípős fűszer és a paradicsom sem hiányozhat belőle.

Ha vastag csirkemellfilével dolgozol, vagdosd be a húst pár helyen és figyelj arra, hogy a szószból a bevágásokba is kerüljön, úgy belül is szaftos és ízes lesz a csirke.

Tépett csirke

pulledchicken

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • 50 gramm barna cukor
  • 2 teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1 evőkanál méz
  • 400 gramm passzírozott paradicsom
  • 170 gramm sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 teáskanál Worchestershire-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A csirkemellfiléket tisztítsuk meg, majd vagdossuk be mindegyik szeletet 3-4 helyen, fél centi mélyen. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A hagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval.

A szószt öntsük a csirkemellfilékre, figyeljünk arra, hogy a vágásokba is jusson belőle. Az egészet öntsük rá, mehet bőven alá is. 

Toljuk a sütőbe 40-45 percre, míg át nem sül teljesen a csirkemell. 

Ha elkészült, szedjük a csirkét egy tálba, majd két villa segítségével húzzuk szét szálakra. 

Pakolhatjuk szendvicsbe, kínálhatjuk saláta mellé, de akár töltelékként is használható. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük