Téli gyümölcssaláta mézes-narancsos öntettel: vitaminbomba desszert

teli-gyumolcssalata-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Színes, izgalmas, egészséges és nagyon finom ez a gyümölcssaláta, bátran vegyítsd a különböző ízeket, édes és fanyar párosítással lesz a legjobb.

Ha valami vitaminbomba nasira vágysz, készíts gyümölcssalátát, az egész évben elérhető gyümölcsökből isteni, egészséges uzsonnát vagy desszertet dobhatsz össze. Mi almát, körtét, mandarint, vérnarancsot, kivit és gránátalmát használtunk alapnak, de nyugodtan variálhatsz a recepten. 

Ötletek ízesítésre

Hogy picit különlegesebb legyen a saláta, narancsos-mézes dresszinggel öntöttük nyakon, így még inkább elvittük desszertirányba. Ha szeretnéd, az öntetbe egész mákot is keverhetsz, úgy egy kis roppanósságot vihetsz a salátába, vagy fahéjat is szórhatsz a mézbe, ha téliesebbre szabnád.

Az almát és a körtét mindenképp locsold meg egy kevés citromlével, így nem barnulnak meg, az öntettel pedig csak akkor keverd össze a gyümölcsöket, mikor már kínálod. Hidd el, a gránátalma-pucolással sem fog meggyűlni a bajod, ha úgy csinálod, ahogy a receptben olvasható.

Téli gyümölcssaláta

teli-gyumolcssalata-recept1

Hozzávalók 6 adaghoz

Saláta:

  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • 1 ek citromlé
  • 2 db vérnarancs
  • 3 db mandarin
  • 2 db kivi
  • 1 db gránátalma

Dresszing:

  • 80 ml vérnarancslé/narancslé
  • 3 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a körtét mossuk meg, vágjuk kis kockákra, forgassuk össze egy kevés citromlével. A vérnarancsokat hámozzuk meg, szedjük gerezdjeire úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajtuk, majd vágjuk falatnyi darabokra. A mandarinokat pucoljuk meg, szedjük gerezdekre, azokat vágjuk félbe. A kivit hámozzuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. A gránátalmát vágjuk félbe, tegyük egy tál vízbe, a víz alatt szedjük ki belőle a magokat. Szűrjük le. Tegyünk mindent egy tálba.

Keverjük össze a dresszinghez a narancslevet és az olvasztott mézet. Öntsük a dresszinget a gyümölcsökre, forgassuk egybe. Rögtön kínáljuk.

Tipp

Ha csak később kínálnánk, a dresszinggel ne keverjük egybe, csak tálalásnál.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük