Tejszínes-gombás tészta fél órán belül: mustár is kerül a selymes szószba

tgtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejszínes-gombás tészta igazi villámvacsora, pillanatok alatt elkészül, különleges zamatát a mustárnak köszönheti, mely pikáns ízt kölcsönöz a szósznak.

A gombából ízletes, változatos és tápláló fogásokat készíthetsz. Érdemes a gombafajtákat mixelve is kipróbálnod, így még mélyebb, összetettebb ízű fogásokat kísérletezhetsz ki.

Ha gomba és tészta, akkor sokan a gombapaprikásra gondolnak, pedig más finom tésztás ételeket is készíthetsz belőle. A gomba paradicsomos szószban is fenomenális, de szerintem tejszínes mártásban a legjobb, melyet bőven van lehetőséged izgalmassá varázsolni. A gombához jól illik a tárkony vagy a kakukkfű, de mustárral is érdemes ízesíteni, kellemesen pikáns lesz így az étel.

Tejszínes-gombás tészta

tgtct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • kevés olaj vagy vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg csiperkegomba
  • 3 dl tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

Az olajat vagy a vajat egy edényben forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, és dinszteljük üvegesre.

A gombát vágjuk fel tetszés szerint, dobjuk a hagymára, süssük addig, míg a gomba kiengedett leve elfő.

A tejszínt öntsük a gombához, fűszerezzük sóval és borssal, a mustárt is adjuk hozzá, főzzük forrásig.

Az elkészült ételt tésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük