Puha sütőtökös tócsni parmezánnal dúsítva – Villámgyorsan elkészül az őszi vacsora

sütőtökös tócsni cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nemcsak krumpliból, hanem más zöldségekből is készíthetsz tócsnit, egy biztos, nem lesz vele sok munkád, de imádni fogod.

A tócsni nyers, reszelt krumpliból, liszt hozzáadásával készült lapos korong, amelyet kevés zsiradékon sütnek ropogósra. Tényleg filléres étel, hiszen ezek az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók. Ahogy a többi recept, ez is haladt a korral, és ma már a tócsni nemcsak a krumplis változatot jelenti, hanem különféle zöldségekből is elkészítheted. 

A tócsnihoz mindig nyers zöldséget használj, ez alapszabály, ebben a cikkben olvashatsz további tippeket. Ha mégis krumplisat ennél, akkor ezt az édesburgonyásat próbáld ki.

Sütőtökös tócsni

sütőtökös tócsni recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 0.5 darab sütőtök (kisebb)
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 gramm parmezán (reszelt)
  • 2 evőkanál tej
  • 1 darab tojás (L-es)
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt pucoljuk meg, reszeljük le, és nyomjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, a reszelt parmezánt, öntsük rá a tejet, üssük rá a tojást, és jól keverjük össze. 

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk olajat. Egy evőkanállal vegyünk ki a masszából, és tegyük óvatosan az olajba. Vegyük le az erősséget, és süssük a tócsnik mindkét oldalát aranybarnára. Tegyük a kész tócsnikat egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassa róluk. Forrón, frissen tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük