Villámgyors, selymes sültpaprika-krémleves – Ha sűrűbbre sikerül, szósznak is szuper

sültpaprika krémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kápia paprika az egyik legfinomabb paprikafajta, nyersen is, de sütve egyenesen tökéletes.

Ha csak tehetem, veszek egy nagyobb adag kápia paprikát, mert már a színe is felvidít. Egy részét szendvicsbe, salátába teszem, a másikat viszont sütőben készítem el, mert a sült paprika valami egészen különleges étel, főleg kápiából.

Innen már csak egy lépés a krémleves, amely kicsit füstös ízű, de a tejszíntől krémes lesz. Aki szeretné, tejszín helyett tehet bele fetát is, de azt csak a végén morzsolja bele a kész levesbe. Ha a levesünk sűrűbb lesz, akkor akár egy könnyed tésztaszósz is lehet belőle.

Sültpaprika-krémleves

sültpaprika krémleves recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm kápia paprika
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 200 milliliter tejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 400 milliliter zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A paprikákat jól mossuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük 30 percig. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, húzzuk le a héját, illetve a magokat is kaparjuk ki belőle. 

A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy lábasban melegítsünk olajat, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy még egyet rottyanjon. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük