Aranybarna bundában sült zellertallérok - Van olyan finom, mint a sült krumpli

zellercover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Erőteljes íze miatt sokan ódzkodnak tőle, pedig a zeller nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható zöldség.

A legtöbben levesbe vagy zöldséges rizsbe szokták belecsempészni, pedig bőven rejt lehetőségeket magában, érdemes kísérletezni a zellerrel.

Az egyik legjobb elkészítési módja, ha tallérokra vágod és ropogós panírba öltöztetve aranybarnára sütöd. Panírozás előtt azonban a zellert elő kell főzni, így egyrészt veszít az erős ízéből, másrészt sokkal könnyebben tud átsülni, véletlenül sem lesz kemény a belseje. A ropogós bunda érdekében pankót érdemes használni. Fűszerezheted is a morzsát sóval és borssal, de még egy nagy csipet cayenne is kerülhet bele, persze csak akkor, ha kissé pikánsabbra szeretnéd.

Nem csak a zellergumót, az angol zellert is kisütheted. A menet ugyanaz, a panírozás előtt lobogó vízben 5 percig kell főzni a zöldséget. A tallérok mellé bármilyen köret kínálható, igazán finom valamilyen majonézes mártogatóssal lesz.

Sült zellertallérok

rztct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 darab zellergumó
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt zöldséget vékonyan karikázzuk fel, majd forrásban lévő vízbe óvatosan tegyük bele a zellertallérokat 5-8 percre. Várjuk meg, míg kihűlnek, majd panírozzuk be őket a szokásos módon: először lisztben forgassuk meg, majd tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

A bepanírozott zellertallérokat bő, forró olajban süssük aranybarnára, majd tálaljuk tetszőleges körettel.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük