Fűszeres, ropogós bundába forgatott spárga: sütőben sül a tavaszi finomság

sfbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós, pikáns bunda a köbre emeli a tavasz egyik kedvenc zöldségét, a spárgát.

Még a legbarátságtalanabbnak tűnő zöldségekre is rá lehet beszélni a válogatós gyerekeket, csak nem mindegy, milyen formában készül a közutálat tárgya. Ha ropogós bundában, aranybarnára sütve teszed az asztalra, mindenki imádni fogja.

A legnépszerűbb rántott zöldségek közé a gomba és a karfiol tartozik, de a spárgát is érdemes ropogós panírba öltöztetni. Sőt, ha nem szeretnéd, hogy olajban piruljon a zöldség, az is megoldható, sütőben is el lehet készíteni.

A spárgáról akaratlanul is Bridget Jones jut az eszembe, hogy elkerüld a malőrt, a zöld spárgát a boltban vagy a piacon szerezd be. Az ízletes zöldséget tojásban, majd panko- vagy zsemlemorzsában forgasd meg, végül jöhet az olaj, persze csak mértékkel, a többit pedig a sütő intézi. A bundázott zöldségek mellé mindig jólesik valamilyen mártogatós, a spárga mellé a legjobban a hollandi mártás passzol. Könnyű, mégis laktató fogás, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat.  

Spárga fűszeres bundában

sfbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm zöld spárga
  • 2 darab tojás
  • 2 bögre panko- vagy zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 csipet cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük tálba, keverjük el benne a fűszereket.

A megtisztított, előkészített spárgákat először a tojásban forgassuk meg, majd a panko- vagy zsemlemorzsában.

A bepanírozott spárgákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, fújjunk rájuk egy kevés olajat. Toljuk őket 180 fokosra előmelegített sütőbe és 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Az elkészült spárgák mellé bármilyen köret tökéletes, a legfinomabb azonban hollandi mártással megöntözve.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük