Sós, leveles vendégváró: alig valamiből, pillanatok alatt készül

Sós, leveles vendégváró cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles vendégváró elkészítése teljesen kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog, mely kencével kínálva remek kísérője a baráti beszélgetéseknek.

Leveles tésztából mindig érdemes otthon tartani, mert sokoldalúan felhasználható. A tésztát megvásárolhatod kinyújtva vagy tömb formájában. A tömböt a mélyhűtőben kell tárolni, míg a kinyújtott, feltekert változatot nem szükséges lefagyasztani. Az ilyen csomagolás előnye, hogy a hűtőből kivéve azonnal lehet vele dolgozni, így ha váratlan vendégek toppannának be, gyorsan össze tudsz dobni valami finomat a tésztából.

A leveles finomság nagyon egyszerűen készül, jólesik magában is, de valamilyen házi kencével, szendvicskrémmel még finomabb. Próbáld ki tojás- vagy fetakrémmel.

Sós, leveles vendégváró

Sós, leveles vendégváró ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • kevés liszt
  • 1 darab tojás
  • 8 dkg sajt (füstölt)
  • durva szemű só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd hosszában tetszés szerint vágjuk csíkokra.

A csíkokat kissé csavarjuk meg, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A csíkokat kenjük meg felvert tojással, utána szórjuk meg sajttal vagy sóval.

A leveles csavartat toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 8-12 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük