A szikkadt kenyér legjobb felhasználása: kiadós, sonkás-tojásos reggeli a sütőből

trcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tartalmas és isteni villásreggeli, amelynek már a látványától jóllakik az ember.

A legfinomabb reggelik mindig tojásból készülnek, lehet ez rántotta vagy tükörtojás, és ha már így szóba kerültek a tojásos napindítók, az egyik legnagyobb kedvencről se feledkezzünk meg, a bundás kenyérről. A bundás kenyeret, bármennyire is finom, sokan nem szeretik, mivel nagyon megszívja magát olajjal. Létezik azonban egy sokkal kényelmesebb megoldás, amelybe belekerül minden finomság, amit reggelire szokott fogyasztani az ember.

A tojásos reggelik akkor igazán finomak, ha hústermékkel vannak gazdagítva, lehet ez sonka vagy szalonna. Ha igazán tartalmas és ízletes reggelivel indítanád a napot, akkor a lent található recept kedvedre lesz, amelyben az a legjobb, hogy akár a rád maradt szikkadt kenyérből is össze lehet dobni. A finomság elkészítésével nem lesz sok gondod, hőálló edénybe pakolva, jó sok sajttal megszórva szép aranybarnára kell sütni, majd kezdődhet is a reggeli lakoma.

Sonkás-tojásos reggeli

trct

Hozzávalók 6 személyre

  • 10 szelet kenyér
  • 30 dekagramm Sonka vagy bacon
  • 15 dekagramm Monterey Jack sajt
  • 15 dekagramm cheddar sajt
  • 6 darab tojás
  • 2 deciliter tej
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A kenyérszeleteket vágjuk közepes méretű kockákra.

A sajtokat reszeljük le, a sonkát vágjuk közepes méretű kockákra.

A felvágott kenyérkockák felét szórjuk hőálló edénybe (jénai, tepsi vagy más), a kenyér tetejére tegyük a reszelt sajt és a sonka felét, majd a maradékokkal ismételjük meg a folyamatot.

A vajat olvasszuk fel.

A tojásokat üssük tálba, sóval és borssal fűszerezzük, majd a tejet és az olvasztott vajat is öntsük hozzá, keverjük egybe az alapanyagokat. Utána az egészet csurgassuk a kenyérkockás keverékre, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-45 perc alatt süssük aranybarnára. Tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel lehet megszórni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük