Villámgyors sajtos makaróni pirított baconnel dúsítva – Az amerikai mac and cheese egész napra jóllakat

mac and cheese baconnel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sajt- és tésztaimádók most nagyon figyeljenek, mert a mac and cheese nekik készült.

Ugyan sajtos tésztának hívják, de ez nem az, amit az anyukák az utolsó ötletükből kifogyva készítenek egy rohanós hétköznapon, hanem az amerikaiak sajtos tésztája, egészen pontosan makarónija, a mac and cheese.

Ez az étel nemcsak a rengeteg sajttól lesz elképesztően krémes (tényleg ne spórolj vele), hanem még besamelmártás is selymesíti. Olyan sajtot válassz, ami könnyen olvad, például cheddart.

Ezzel még nincs vége az ízorgiának, mert a tésztába bacon is kerül, méghozzá ropogósra pirítva. A besamelmártás is kicsit másképp készül, hiszen kimarad belőle a vaj, mert azt a baconből kisülő zsír fogja helyettesíteni. Ez a laktató étel ráadásul nagyon gyorsan készen van, és biztosan senki nem fog reklamálni, hogy nem lakott jól.

Sajtos makaróni baconnel

mac and cheese baconnel recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 450 gramm szarvacska/makaróni
  • 200 gramm bacon
  • 2 evőkanál liszt
  • 200 milliliter tej
  • 400 milliliter víz
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 250 gramm cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente-re. A cheddar sajtot reszeljük le. 

A bacont kockázzuk fel, pirítsuk meg egy serpenyőben körülbelül 4-5 perc alatt. Utána vegyük ki, tegyük egy papírtörlőre.

Egy kevés zsírt hagyjunk a serpenyőben, a többit öntsük ki. Tegyük a zsírhoz a lisztet, gyors mozdulatokkal keverjük csomómentesre. Öntsük rá a vizet, addig keverjük, amíg kicsit besűrűsödik, majd öntsük hozzá a tejet is. Keverjük bele a sót, a fokhagymaport, a füstölt paprikaport és a borsot, majd keverjük hozzá a tésztát, de csak egy kicsit rotyogtassuk, nehogy szétfőjön. Vegyük le az erősségét, forgassuk a tésztához a cheddar sajtot is úgy, hogy krémes szószt kapjunk.

Egy kevés bacont keverjünk bele, a többit pedig szórjuk a tetejére. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük