Sajttal és fokhagymával töltött zsemle sütőben sütve - Szikkadt péksütiből a legjobb

sajtos fokhagymás sült zsemle cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Belül puha, kívül ropogós ez a zsemle, amelyből tilos kispórolni a fokhagymát.

Ennél a receptnél kifejezetten hasznos, ha van otthon szikkadt zsemléd. Egyrészt úgyis ropogósra sül a sütőben, másrészt jobban be tudja szívni a szószt, amitől igazán finom lesz. Az étel lelke a fokhagyma, tejszínes-fokhagymás szószban kell megmártani a zsemlét, majd úgy kisütni. A zsemle rétegei közt pedig sajt van, amely a sütés közben finoman beleolvad a péksütibe.

A szikkadt péksüteménynek amúgy sem kell a kukában landolnia, levesbetétnek például kitűnő. Ha pedig fokhagymarajongó vagy, ezt a fűszervajas kenyeret feltétlenül ki kell próbálnod, a tésztáját csak össze kell keverni, a vajat pedig sülés közben szívja magába. 

Sajtos-fokhagymás zsemle

35699585 13797de7a9eda51facd18169b70d73d3 wm

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 6 darab zsemle
  • 100 gramm sajt (szeletelt)
  • 4 darab tojás
  • 120 milliliter tejszín
  • ízlés szerint petrezselyem (felaprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlék tetejét vagdossuk be mélyen, a közepétől indulva kifelé, vigyázva, hogy ne vágjuk szét, úgy kell kinéznie, mint a császárzsemle tetejének. Mindegyik vájatba tegyünk egy szelet sajtot.

Egy tálba üssük bele a tojást, préseljük bele a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, öntsük bele a tejszínt, majd jól keverjük össze. 

Mindegyik zsemlét mártsuk bele a szószba úgy, hogy minden oldalát érje. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral, fektessük rá a zsemléket és szórjuk meg őket reszelt parmezánnal. 

Süssük 20 percig, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük