Rebarbarás morzsasüti narancshéjjal: 10 perc munkád lesz csak vele

Rebarbaras-morzsasuti-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a morzsasüti a tökéletes nyár eleji desszert: könnyed, frissítő és nagyon egyszerűen készül.

Használd ki a tomboló rebarbaraszezont, és a savanyúságok, kompótok mellett süss belőle isteni desszertet is. A rebarbarát gyakran kombinálják eperrel, azonban önmagában is ízes, kissé fanyar és mindenképpen különleges ízvilágú kiegészítő lehet.

Ebben a morzsasütiben is éppen ez történik: a rebarbara a recept főszereplője, kiegészítőként azonban kevés narancs is helyet kap mellette, amely még jobban kiemeli a szárak egyediségét. Ha pedig további ötleteket gyűjtenél a felhasználásához, akkor innen inspirálódhatsz.

A megadott mennyiségek egy kb. 20x20 cm-es sütőformához elegendők.

Rebarbarás morzsasüti

Rebarbaras-morzsasuti

Hozzávalók 6 személyre

A rebarbarás réteghez:

  • 1 kg rebarbara megtisztítva, feldarabolva
  • 60 g cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek friss narancslé
  • 1 db narancs reszelt héja

A morzsaréteghez:

  • 50 g mandulaliszt
  • 100 g barna cukor
  • 50 g nagy szemű zabpehely
  • 75 g őrölt dió
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.25 tk
  • 60 g kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a rebarbarás réteg hozzávalóit, majd kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és oszlassuk szét. Tegyük félre.

Mérjük ugyanabba a tálba a morzsaréteg hozzávalóit. Kézzel morzsoljuk szét a kókuszolajat: végeredményként egy morzsálódó keveréket kapunk, amit ha összecsípünk, egyben marad. Ha túlságosan száraz lenne, adjunk hozzá további 1-2 evőkanálnyi vizet vagy narancslevet.

Szórjuk a rebarbara tetejére, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Vaníliafagyival kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük