Sajttal töltött, rántott hagymakarika – A nyúlós sajttól még finomabb lesz

sajttal töltött rántott hagymakarika cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hagyma még izgalmasabb lesz, ha sajtot is sütsz bele, a belsejében finoman megolvad.

A rántott hagymakarikáról először talán a pepecselős munka juthat az eszedbe, ami nem alaptalan, de ha megvan a módszer, akkor egyáltalán nem időigényesebb, mint egy hagyományos panírban készült étel.

Ha szereted ezeket a falatkákat, akkor a gombával is próbáld ki, amelyet kicsit fűszeresebb bundában panírozz és mártogatóssal kínálj. A zöldségek közül a karfiol is csodás alapanyag, de ha nem paníroznád, akkor parmezános bundában is készítheted. A rántott hagymakarikákat pedig sörtésztában is sütheted.

Ha pedig gondolsz egy merészet, készítsd el ezt a receptet, ahol a hagymakarika között olvadt sajt lapul. A sajt megolvad a sütésnél, izgalmas textúrát ad az ételnek. 

Rántott hagymakarika sajttal töltve

sajttal töltött rántott hagymakarika recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 fej vöröshagyma (nagy)
  • 3 szelet sajt (gouda)
  • 120 gramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 120 gramm zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk a szokásosnál vastagabb karikákra. A két külső réteget tegyük félre, a többire most nincs szükség. A szeletelt sajtból vágjunk hosszában keskeny csíkokat. A két réteg közé szépen egyengessük be a sajtcsíkokat. Tegyük be a hagymakarikákat a mélyhűtőbe fél órára. Addig készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. 

A hagymakarikákat panírozzuk be. Ahhoz, hogy a bunda ne essen le a sütésnél, figyeljünk arra, hogy a panírozásnál rázzuk le a felesleges lisztet, mielőtt a tojásba forgatnánk. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd kicsit vegyük lejjebb a hőmérsékletet és süssük meg mindkét oldalukat 2-3 perc alatt, amíg a bunda szép színt nem kap. Ilyenkor a hagyma is kellően megpuhul, de nem lesz túl puha sem.  

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük