Pikáns mustárszósz pofonegyszerűen – Húsokra és mártogatósnak is tökéletes

mustárszósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindössze néhány plusz hozzávalóval isteni szószt készíthetsz mustárból, amellyel számtalan ételt feldobhatsz.

A mustárszósz sokkal több, mint a sima mustár, selymesebb, teltebb ízű, bármilyen szendvicset tökéletessé tesz. De nemcsak kenyérre, hanem sült krumplira is teheted, pontosabban sütheted vele együtt.

Ha igazán tökéletes ízeket szeretnél, akkor a mustárt és a majonézt is készítsd házilag, de ha időhiányban szenvedsz, természetesen boltit is használhatsz. Ennek a szósznak fontos alkotóeleme a mustármag és a zsíros tejszín is. 

Pikáns mustárszósz

mustárszósz recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 evőkanál mustármag
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 120 milliliter majonéz (házi vagy bolti)
  • 110 milliliter tejszín
  • 120 milliliter mustár
Recept idők

Elkészítés:

A mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük