Villámgyors paradicsomsaláta roppanós uborkával – Sültek mellé tökéletes választás

paradicsomsaláta uborkával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A roppanós uborka és a lédús paradicsom találkozik ebben a könnyed salátában, amelyet a frissítő öntet tesz tökéletessé.

A saláták minden étkezést kicsit izgalmasabbá tesznek, sőt, ha csak ezzel kíséred a húsételt vagy a halat, akkor még diétás fogást is kapsz. A tavaszi friss zöldségek zamata semmihez sem fogható, ezeket nem is érdemes elnyomni valamilyen erőteljes öntettel, egy sima balzsamecetes vagy olívaolajos dresszing is tökéletesen megfelel.

A hagyományos saláták közül a paradicsomsaláta a nagy kedvenc, egy kevés lila hagymával tökéletes párost alkotnak. Ha még tartalmasabban szeretnéd elkészíteni, akkor keverj hozzá uborkát, úgy lesz tökéletes az összhang. 

Paradicsomsaláta uborkával

paradicsomsaláta uborkával recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab kígyóuborka
  • 3 darab paradicsom
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 10 darab bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát és a paradicsomot vágjuk tetszőleges kockákra, de ne legyenek túl nagyok. A hagymát vágjuk vékonyabb csíkokra.

Egy kisebb tálban keverjük össze a vörösborecetet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk össze a zöldségekkel.

Tegyük hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt hintsünk rá bazsalikomleveleket. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük