Paradicsomos bruschetta friss bazsalikommal: a kedvelt előétel sok fokhagymával az igazi

pbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A felturbózott pirítós pillanatok alatt készen van, szerénysége ellenére izgalmas variációkban készítheted el.

Az olasz konyha híres előétele a bruschetta, amely forró napokon - vagy ha könnyű vacsorára vágysz - főételként is megállja a helyét. A pirított kenyérszeleteken fokhagymás paradicsom terül el, de ezt a zöldséges keveréket tovább lehet gazdagítani újhagymával, bazsalikommal vagy rukkolával.

Bagett vagy ciabatta ajánlott a bruschettához, de másfajta kenyérféléből is kipróbálható. A kenyeret sütőben, serpenyőben, de grill-lapon is sütheted, a vendégeid imádni fogják. A bruschetta készülhet koktélparadicsomból is, de nyáron nagyobb, édes, lédús paradicsomokat válassz hozzá.

Paradicsomos bruschetta

pbct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 20 dekagramm koktélparadicsom/édesebb paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 szelet kenyér
  • friss bazsalikom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított paradicsomokat vágjuk apróra és forgassuk egybe a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, sóval és borssal.

A kenyérszeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokosra előmelegített sütőben, 4-8 perc alatt süssük meg mindkét oldalán őket, míg aranybarnák nem lesznek.

A ropogós kenyérszeletekre kanalazzuk rá a fokhagymás paradicsomot, de néhány levél bazsalikomot is szórhatunk rájuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük