Mézes sült répa pár perc munkával: színes köret az ünnepi asztalra

Mezes-sult-repa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts színes sült répát, és ne felejtsd el elmenteni a receptjét, mert a húsvéti időszak után is bármikor megállja a helyét.

Ha a tökéletes zöldségköretet keresed, akkor megtaláltad: ezzel a gyors répás variációval rengeteg dicséretet bezsebelsz majd. Nagyon könnyű elkészíteni, hiszen nem igényel darabolást, a munka oroszlánrészét pedig a sütő végzi. 

A répák a sütőben krémesre és puhára sülnek, a mézes máz pedig kissé karamelles állagot kap, ezért meglepetésként kissé roppanósak is lesznek. A felhasznált fűszerek pedig remekül kiegészítik a répa mézédes ízét.

A recept a klasszikus sárgarépával is tökéletesen működik, de ha a lenyűgöző hatás a célod, akkor válassz színes szivárványrépát.

Mézes sült répa

Mezes-sult-repa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 köteg színes répa (kb. fél kg)
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.25 tk őrölt koriander
  • 0.25 tk őrölt kömény
  • 0.25 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A mázhoz keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt, a sót és a borsot.

A répákat alaposan mossuk meg, és vágjuk le a száraikat. Töröljük szárazra, helyezzük őket a tepsibe, és locsoljuk meg a mézes keverékkel. Forgassuk át őket, hogy minden oldalukat befedje a máz.

Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük puhára. Tetszőleges friss zöldfűszerrel, joghurttal, citromlével kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük