Krémes sajttorta mézzel készítve – Elképesztően puha lesz így

mézes sajttorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazán különleges ez a mézes sajttorta, ennek ellenére az elkészítése pofonegyszerű.

A sajttorta egy ideje nagyon népszerű, hiszen nagyon szépen lehet tálalni és elképesztően egyszerű az elkészítése. A hagyományos változat a legismertebb, ez szerepel legtöbbször az éttermek kínálatában is, de ezernyi módon lehet variálni, hiszen a sajt, ami tulajdonképpen krémsajt, rengetegféle ízesítést elbír.

Gyümölcsökkel is kombinálhatod, a közelgő szezonra való tekintettel például eperrel. Ha még egyszerűbb változatot szeretnél, akkor készítsd el pohárkrémnek, a citrom kellemesen fanyarrá teszi. 

Ez a mézes változat pedig nemcsak krémesen édes, hanem a benne található fahéjnak köszönhetően leheletnyit pikáns is.

Mézes sajttorta

mézes sajttorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 160 gramm édes keksz
  • 80 gramm vaj (olvasztott)
  • 700 gramm krémsajt
  • 80 gramm méz
  • 100 gramm cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 50 milliliter tejszín
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráljuk meg, keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 21 centiméteres, kapcsos tortaforma alját vajazzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral, nyomkodjuk az aljába a kekszes keveréket, majd tegyük a hűtőbe pihenni. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Tegyünk az aljába egy forró vízzel teli tepsit, hogy a sajttorta gőzben süljön, úgy nem reped meg a teteje. 

A krémsajtot, a cukrot, a mézet, a tejszínt és a fahéjat elektromos habverővel keverjük csomómentesre. Üssük bele egymás után a tojásokat is, keverjük el a krémben jó alaposan. A krémet öntsük a kekszes alapra, tegyük a sütőbe és süssük 45 percig. Utána kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, majd várjuk meg, amíg kihűl. Ha kihűlt a süti, tegyük hűtőbe 2 órára fogyasztás előtt.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük