Mennyei málnás muffin ropogós morzsával: kezdők is elkészíthetik

mmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A joghurttól puha tésztában remekül érvényesül a málna kellemes, savanykás zamata, készítsd el, míg tart a szezon.

A muffin az egyik legkedveltebb sütemény, melyet pillanatok alatt össze lehet dobni, rengeteg ízben készülhet, a finomságot bátran lehet cifrázni, ízlésre szabni.

A muffinuniverzum végtelen, rengetegfélét ki lehet próbálni, érdemes játszani az ízekkel és a textúrákkal. A muffin akkor jó, ha a tészta puha, szinte szétolvad a szájban: a kellemes állagért a joghurt felel, de hogy egy kis játékosság is legyen benne, a tetejét morzsával dobd fel.

A finomság készülhet natúran, de szezonjában málnával érdemes dúsítani, melynek kellemes zamata különlegessé teszi a tésztát, de lehet még fokozni az élvezeteket, ha fehér csoki is kerül a muffinba.

Málnás morzsás muffin

mmct

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta:

  • 100 g puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab tojás
  • 125 g görög joghurt
  • 5 evőkanál tej
  • 250 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 180 g málna (friss vagy mirelit)

Morzsa:

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 50 g hideg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, utána adjuk hozzá a tojást, joghurtot és a tejet.

A lisztet a sütőporral forgassuk egybe, utána adjuk a tojásos masszához.

A málnát mossuk meg és forgassuk a masszához.

A morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze.

A muffinformát béleljük ki papírral, majd félig töltsük meg masszával, a tetejére pedig szórjunk a morzsából. Utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre (néhány perccel több is lehet), amíg szép aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük