Ropogós bundában sült csirkemell: majonéz tartja szaftosan a húst

pankohús2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Félsz, hogy száraz cipőtalp lesz a csirkemellből? Próbáld ki az alábbi trükköt, és garantáltan omlós és szaftos húst veszel majd ki a sütőből.

Ha szereted a rántott húst, de kipróbálnád egy kicsit izgalmasabb változatban, készítsd el az alábbi receptet, amelyben zsemlemorzsa helyett panko és parmezán borítja a csirkemellet. Ne félj, nem fog kiszáradni a hús, ugyanis majonézben sül, ettől egyrészt sokkal szaftosabb, másrészt sokkal finomabb lesz. A majonézbe bátran keverj fűszereket, mehet bele chili, pirospaprika, fokhagyma, zöldfűszerek, amit csak szeretnél. 

A csirkemellet mindig magas hőfokon süsd, ha rövid ideig kap nagyobb hőkezelést, jobban megőrzi a benne található nedvességet. 

Majonézzel sült csirkemell

pankohús

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 120 gramm majonéz
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 30 gramm parmezán
  • 70 gramm pankomorzsa
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Olajozzunk ki egy 23x33 centis tepsit.

A majonézt keverjük össze a fűszerpaprikával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tányéron keverjük össze a parmezánt és a pankót. 

Ha a csirkemellek nagyon vastagok, hosszában vágjuk őket félbe.

Forgassuk a hússzeleteket a majonézbe, majd nyomkodjuk rá mindkét oldalukra a morzsát. Tegyük őket az előkészített tepsire. Enyhén spricceljük le őket olajjal.

Toljuk a sütőbe a húst 30-35 percre, míg aranybarna nem lesz a külseje.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük