Villámgyors, pihe-puha csokitorta 3 hozzávalóból – Lisztmentesen is szuper

lisztmentes csokoládétorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csokitortából bármikor, bármennyit meg lehet enni, az a lényeg, hogy minél több csokoládé legyen benne.

Azok a csokitorták is nagyon finomak, amelyekben nem a vajas vagy másfajta krém dominál, hanem maga a tészta szaftos és isteni. Ilyen a brownie is, de ha igazán odafigyelsz az alakodra, akkor lisztet se tegyél bele. Ez a sütemény mindössze három hozzávalóból készül, pillanatok alatt megsül és biztosan nem fogsz hiányt szenvedni a csokis ízből. Liszt és sütőpor sincs benne, úgyhogy ne ijedj meg, ha a sütőből kivéve a közepe egy kicsit belapul. 

Ha esetleg mogyorókrém-rajongó vagy, de ugyanúgy száműznéd a lisztet, akkor készíts nutellatortát

Csokitorta lisztmentesen

lisztmentes csokoládétorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 6 darab tojás
  • 330 gramm csokoládé (ét vagy tej)
  • 6 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük egy tálba, majd elektromos habverővel verjük jó habosra. Akkor lesz jó, ha a sárgája szinte kifehéredik, nem lesz túl folyós.

A csokit törjük darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Kevergessük közben, figyeljünk, nehogy odakapjon. A csokoládét és a vajat természetesen vízgőz felett is megolvaszthatjuk. 

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. 

Lassan, kanalanként keverjük hozzá a felvert tojásokat a csokis keverékhez, egészen addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Fontos, hogy ehhez a lépéshez ne használjunk elektromos keverőt, mert összetöri a tojást és nem fog eléggé megemelkedni a piskóta. 

Öntsük a tésztát a formába, süssük 40-50 percig. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk a formában kihűlni. Ne aggódjunk, a süti kicsit összeesik, miközben hűl. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük