Laktató krumplisaláta kapros-joghurtos öntettel - Köretként, de önálló fogásként is eheted

kapros krumplisaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumpli laktat, de az öntet könnyed ebben a frissítő, nyárias krumplisalátában, ráadásul nagyon gyorsan összedobhatod.

A krumplisalátáról szinte mindenkinek a majonézes vagy az ecetes változat ugrik be, előbbi olyan laktató, hogy érdemes inkább kis adagokban fogyasztani. Az ecetes kicsit könnyedebb, viszont jóval hagymásabb. Bármelyik mellett is döntesz, a krumplisaláta húsok mellé szuper köret, változatosabban készíthető el, mint a hagyományos sült verziók.

A német krumplisaláta annyira laktató, hogy nem is kell mellé hús, a salátában roppanós szalonnakockák vannak elrejtve. A majonézes változatot pedig készítheted házi majonézzel is. 

A saláták esetében az önteten áll vagy bukik minden. Ha kicsit könnyedebb a dresszing, máris nem lesz annyira nehéz, dacára annak, hogy krumpli van benne. A joghurt és a kapor, bár ez utóbbi kicsit megosztó fűszer, könnyed ízt adnak ennek a salátának. 

Krumplisaláta kapros-joghurtos öntettel

kapros krumplisaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm krumpli
  • 0.5 csokor friss kapor
  • 0.5 darab citrom leve
  • 60 gramm parmezán
  • 4 szál zöldhagyma
  • 100 milliliter joghurt
  • 50 milliliter tejszín
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, majd héjastul tegyük egy fazékba. Öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg a vizet, majd főzzük a krumplikat puhára, de ne essenek szét. Hagyjuk kihűlni. 

Ha kihűltek, hámozzuk meg és vágjuk őket egyenlő méretű kockákra, tegyük egy tálba. Adjuk hozzájuk a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldhagymát, az apróra vágott kaprot és a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, óvatosan forgassuk össze. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a mustárt és a tejszínt. Öntsük a krumplira úgy, hogy mindenhol befedje. Tálalás előtt tegyük egy órára hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük