Laktató krumplileves sült baconnel – Egytálételnek is tökéletes

baconös krumplileves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Annyi bizonyos, hogy ez után a leves után nem fogunk főételről ábrándozni, annyira laktató.

Mostanában megint nagy levesrajongó lettem, bár ez a leves már inkább a főzelék kategóriájába tartozik. A krumpli önmagában is laktató, de ebben a receptben a bacon és a belőle kisült zsír is szerepet játszik, a burgonya pedig tejben fő puhára.

Hamar elkészül, egyáltalán nem unalmas, nem ízetlen, sőt, hiába a krumpli a fő alkotóeleme, mégsem az dominál benne. Annyi biztos, egy tányér után már nem leszünk éhesek. 

Krumplileves sült baconnel

baconös krumplileves recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 szelet bacon
  • 35 gramm liszt
  • 1 teáskanál
  • 400 milliliter csirkealaplé
  • 500 milliliter tej
  • 1 kilogramm krumpli
  • 100 gramm sajt (reszelt)
  • 50 gramm tejföl
  • 1 evőkanál snidling
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan tisztítsuk meg és kockázzuk fel.

A bacont is kockázzuk fel, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Ha megpirult, egy szűrőkanállal vegyük ki egy tálba, a zsírját pedig öntsük át egy lábasba. 

Keverjük hozzá a lisztet, egy percig pirítsuk, hogy világos maradjon. Öntsük rá a csirkealaplevet, a tejet, majd kevergetve addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Tegyük hozzá a krumplit, takarjuk le, időnként kevergetve főzzük 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget (vagy újhagymaszárat) és a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg elolvad benne. 

Ha megfőtt a krumpli, szórjuk rá a megpirult bacont, egy kevés reszelt sajtot és tegyünk rá tejfölt. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük