Mennyei, krémes tápiókapuding: a gyümölcsszósz teszi izgalmassá

Tápióka puding
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különböző alternatív pudingok fénykorukat élik napjainkban, de ha még nem találkoztál a tápiókával, akkor ennek a receptnek feltétlenül adj egy esélyt. Nem fogsz csalódni!

A tápiókát a manióka gumójából nyerik ki, és a hasznos keményítők csoportjába tartozik. Elérhető pehely, gyöngy és liszt formájában, és bár itthon kevésbé ismert alapanyag, érdemes odafigyelned rá, hiszen semleges íze miatt számos sós és édes étel alapanyaga lehet.

Élettani hatásai sem elhanyagolandók, hiszen sok vasat, kalciumot és mangánt tartalmaz, és még gluténmentes is. Ez a puding ráadásul laktózmentes változatban készül, és szuper krémes textúrájának biztos nem tudsz majd ellenállni. De miért is tennéd, hiszen egész nap, bármikor fogyaszthatod!

Krémes tápiókapuding

Tápióka puding 1

Hozzávalók 2 pohárhoz

Puding:

  • 8 ek tápiókagyöngy
  • 400 ml kókusztej vagy más növényi ital
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 3 ek juharszirup, méz vagy más édesítő
  • 1 csipet

Gyümölcsszósz:

  • 1 db nagy őszibarack
  • 1 ek juharszirup, méz vagy más édesítő
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük a gyöngyöket egy közepes edénybe, és alaposan mossuk át őket. Miután leszűrtük, töltsük rá a kókusztejet, és áztassuk 20 percig.

Utána adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a sót és az édesítőt, majd alacsony hőfokon hevítsük forrásig, utána vegyük is le a tűzről.

A barackot pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd egy kisebb edényben forraljuk 10 percig az édesítővel.

A tápiókát öntsük tálkákba vagy poharakba, majd kanalazzuk a tetejére a gyümölcsszószt. Dermedés után fogyasszuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük