Hideg, krémes desszert sütés nélkül: szezonális gyümölccsel dúsítsd

sütésnélkülisüti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sima háztartási kekszből is csodás desszertet varázsolhatsz az asztalra, ha készítesz hozzá egy finom krémet, és gyümölccsel rétegezed.

Ha nincs kedved ebben a melegben bekapcsolni a sütőt – és kinek is lenne? –, próbáld ki ezt a sütés nélkül készült krémes desszertet, amely jól behűtve a legfinomabb. Nem lesz vele sok dolgod, viszont érdemes adni neki egy éjszakát, míg a hűtőben összeáll, hogy a keksznek is legyen ideje megpuhulni.

A krém mascarponéból, vaníliapudingból és habtejszínből áll össze, utóbbitól lesz könnyed és habos. A keksz lehet háztartási, de vajas, sőt, kakaós is, ízlés szerint válaszd ki, milyennel szeretnél dolgozni. Gyümölcsből is bármilyet használhatsz, a lényeg, hogy szezonális legyen, lehet az eper, málna, cseresznye, meggy, barack, amit csak megkívánsz.

Krémes desszert sütés nélkül

sütésnélkülisüti

Hozzávalók 10 szelethez

  • 350 gramm háztartási keksz
  • 250 gramm mascarpone
  • 20 dekagramm porcukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 625 ml tej
  • 400 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 750 gramm Szezonális gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a vaníliapudinggal, ugyanis annak ki is kell hűlnie az összeállítás előtt. Egy kevés tejet keverjünk csomómentesre a 2 csomag pudingporral. Közben a maradék tejet tegyük fel melegedni. Adjuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a pudingos tejet, majd főzzük sűrűre. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl a puding, a választott gyümölcsöket mossuk meg – ha szükséges, pucoljuk meg –, majd vágjuk vékony szeletekre.

A mascarponét és a porcukrot keverjük össze robotgép segítségével. Forgassuk bele a kihűlt pudingot is, keverjük alaposan össze robotgéppel. 

A habtejszínt egy másik tálban verjük kemény habbá, ha szükséges, adjunk hozzá habfixálót. Forgassuk bele a pudingos keverékbe.

Készítsünk elő egy 23x33 centis tepsit, az aljába kenjünk egy vékony réteg pudingos krémet. A tetejét rakjuk végig háztartási keksszel, ha szükséges, törjük el őket, hogy illeszkedjenek. A keksz tetejére mehet egy újabb réteg krém, majd gyümölcs. Ismét keksz, krém, gyümölcs következik. Ha esetleg még maradt krém, mehet még egy réteg mindenből.

Az elkészült desszertet fedjük le, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára, míg összeáll és a keksz megpuhul. Szeletelve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük