Laktató, mégis könnyed görög tésztasaláta – A klasszikus recept kicsit feldúsítva

görög tésztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A görög salátában a nagy szemű, fekete olajbogyó a legjobb, a hozzávalók tökéletes összhangban vannak.

A görög saláta inkább könnyed, mint laktató étel, ha nem igazán vagy éhes, jó választás lehet, de inkább grillhúsok mellé érdemes fogyasztani a szuperegészséges köretet. A feta sajt ugyan elég tápláló, laktató és zsíros sajt, de még akkor sem okoz hosszas teltségérzetet, ha jól megpakolod vele a tányérodat. A tészta ilyenkor nagyon jó választás, mert gyorsan készen van és szénhidráttartalmánál fogva jóllakat, máris főfogás lehet a salátából.

Ha tetszik az alábbi recept, próbáld ki ezt a mediterrán tésztasalátát is, ha pedig ügyelsz az alakodra, mégis laktató ételre vágysz, tészta helyett quinoával készítsd el a görög salátát. 

Görög tésztasaláta

görög tésztasaláta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Saláta:

  • 250 gramm tészta (fusilli)
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 0.5 darab uborka
  • 50 gramm feta
  • 2 teáskanál oregánó (szárított)
  • 20 gramm olajbogyó (fekete)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

Öntet:

  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregánó (szárított)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd tegyük egy tálba. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a félbevágott paradicsomot, az apróra vágott lilahagymát, az apróra vágott uborkát, a felkockázott feta sajtot, az olívabogyót és a fűszereket. 

Készítsük el az öntetet. Keverjük össze az ecetet, a citromlevet, olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot, majd öntsük a tésztára. Takarjuk le, hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük