30 perces csicseriborsó-leves: olyan laktató, hogy utána órákig nem akarsz majd enni

fkzllcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a kamra polcán csicseriborsó-konzerv lapul, érdemes sűrű, tartalmas levest készíteni belőle, ami néhány hozzávalótól lesz igazán finom.

Ősszel előtérbe kerülnek a forró, minden jóval telepakolt levesek. Érdemes ilyenkor olyan finomságokat készíteni, amelyek után nem lesz szükség második fogásra, mert annyira laktató, hogy már egy tányérnyi után hosszú órákra jóllakik az ember. Az ízletes csicseriborsó-leves pont ilyen.

A fehérjében és rostban bővelkedő hüvelyes mellé sárgarépa, fehérrépa, hagyma és füstölt kolbász kerül, a levest érdemes bátran fűszerezni. A csípősebb ízek kedvelői chilipaprikával is fokozhatják az élvezeteket. A bőséges leves mellé ropogós kenyeret érdemes kínálni, és mivel a hazai konyhában nagyon kedvelt a tejföl, szervírozásnál akár még az is kerülhet a tetejére.

Kolbászos, zöldséges csicseriborsó-leves

fkzllct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dekagramm sárgarépa
  • 10 dekagramm fehérrépa
  • 40 dekagramm csicseriborsó (konzerv)
  • 30 dekagramm füstölt kolbász
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 1 késhegynyi fűszerkömény
  • 1.5 liter víz
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, a répákat és a kolbászt karikázzuk fel.

A hagymát vágjuk fel finomra, majd magas falú edényben, olajon pároljuk puhára, utána öntsük rá a lecsepegtetett csicseriborsót, dobjuk rá a répákat, a kolbászt, fűszerezzük meg sóval, borssal, pirospaprikával és a fűszerköménnyel. Keverjük egybe a fazék tartalmát, utána öntsük fel vízzel (lehet, picit többre lesz szükség). A levesbe tegyük bele az egész fokhagymákat a babérlevéllel együtt, majd fedő alatt főzzük addig, amíg a zöldség megpuhul, 20-25 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük