Mutatós és nagyon finom hasselback krumpli: a kialakított zsebekbe kolbász és sajt kerül

hkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Néhány egyszerű alapanyagból, kevés munkával fenséges finomság kerülhet az asztalra, amit önmagában, de köretként is kínálhatsz.

A hasselback módszer krumplival hódította meg a világot. A lényege, hogy a burgonyát szorosan be kell vagdosni, a kialakított zsebekbe pedig mindenféle finomság kerülhet.

Újabban egyre népszerűbb a hasselback technika, már nem csak krumplinál szokás alkalmazni, más zöldségekkel, csirkemellfilével és még kenyérrel is ki lehet próbálni. Most azonban maradjunk a krumplinál. A zsebekbe kerülő finomságokat érdemes intenzívebb ízekkel gazdagítani, jó, ha kicsit szaftos a krumpli, ezért mehet bele kolbász, a tetejére pedig sajt. Ha szeretnéd, kolbász helyett szalonnát is használhatsz és zöldfűszereket.

Kolbászos hasselback krumpli

hkkct

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 5 darab krumpli
  • 1 szál kolbász
  • 15 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat mérjük keverőtálba (pár kanállal több is lehet), keverjük bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

A sajtot reszeljük le.

A kolbászt vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre.

A megtisztított krumplikat szorosan, jó mélyen vagdossuk be, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd a fűszeres olajat kenőecsettel vigyük fel a krumplira. A kialakított zsebeket is kenjük meg, utána a résekbe mehet a kolbászkarika, végül pedig szórjuk meg reszelt sajttal. A krumplikat 180 fokosra előmelegített sütőben 30-45 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük