Színes koktélparadicsomból készül a legfinomabb saláta – Grillhúsok mellé kötelező

paradicsomsaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden egyes salátával csodát tesz az idő, minél tovább állnak a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek.

Néha a legegyszerűbb ételek a legjobbak, ez a paradicsomsaláta sincs túlbonyolítva, egy kis olívaolaj, balzsamecet és sok-sok zöldfűszer ízesíti, mégis valódi ízbomba. A titka az öntet, minél tovább áll benne a paradicsom, annál inkább átveszi az ízét.

Ha valaki szeretné, felturbózhatja a salátát, nagyon jól megy hozzá a morzsolt feta- vagy kecskesajt, a reszelt parmezán, az olívabogyó, fenyőmag vagy akár az articsóka, bátran lehet kísérletezni az ízekkel és állagokkal.

Paradicsomsaláta

paradicsomsaláta2

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kilogramm koktélparadicsom (színes)
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 teáskanál friss rozmaring (opcionális)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, tegyük őket egy tálba. A lilahagymát hámozzuk meg, felezzük el, majd vágjuk vékony szeletekre, adjuk a paradicsomhoz.

Az olívaolajat, balzsamecetet, összeaprított zölfdűszereket, sót és borsot keverjük össze egy tálkában, majd öntsük a paradicsomokra. Alaposan keverjük össze, fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de akár egy egész napra.

Friss bazsalikomlevelekkel, feta- vagy kecskesajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük