Köhögéscsillapító hagymatea egyszerűen: sokféleképpen ízesítheted

hagymatea
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mézzel és fahéjjal ízesítve nem csak még egészségesebb, sokkal finomabb is lesz a tea, adj neki egy esélyt megfázás idején.

Első olvasásra lehet, nem éppen hívogató a hagymatea gondolata, de egyáltalán nem kellemetlen az íze, ráadásul igazi csodaszer influenzaszezonban. Lila hagymával érdemes dolgozni, ugyanis a héj színéért olyan antioxidánsok felelnek, amelyek hatásos gyulladáscsökkentők és immunerősítők.

A hagymateát már a népgyógyászatban is alkalmazták, főleg légúti megbetegedések esetén, szuper köhögéscsillapító, segít enyhíteni a nátha tüneteit.

Az alma és a fahéj nem kötelező eleme, de ízletesebbé, illatosabbá teszik a teát. Ha szeretnél, citromlevet és reszelt gyömbért is adhatsz hozzá, melyek nem csak az ízét dobják fel, tele vannak értékes hatóanyagokkal.

Köhögéscsillapító hagymatea

hagymatea2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 nagy darab lila hagyma
  • 1 liter víz
  • 1 kis db alma
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát alaposan mossuk meg, a héját hagyjuk rajta. Vágjuk le a végeit, majd vágjuk négybe.

A megmosott almát vágjuk kockákra. Tegyük a hagymával és a fahéjjal együtt egy lábasba, öntsük fel a vízzel.  

Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd fedő alatt, alacsony lángon főzzük 15-20 percig.

Szűrjük le, majd ízlés szerinti mézzel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük