Így készül a klasszikus caprese saláta: édes paradicsomból az igazi

Caprese-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Friss mozzarella, bazsalikom és édes paradicsom: mindössze ennyi kell a legjobb olasz salátához!

Az igazán jó caprese saláta sikere a friss és minőségi alapanyagokon múlik. Mielőtt elkészítenéd ezt a könnyű, mégis tápláló salátát, győződj meg arról, hogy friss mozzarellát, édes, nyári paradicsomot és aromás bazsalikomot sikerült beszerezned, különben nem lesz annyira lehengerlő az ízhatás.

Ezt a receptet természetesen az év bármelyik hónapjában elkészítheted, azonban a paradicsom és a bazsalikom miatt a legkedvezőbb a nyári időszak. A paradicsom kiválasztásánál arra is figyelj, hogy aromás fajta legyen, és erre a célra az egyik legjobb opció az úgynevezett heirloom, azaz az örökségfajta, amit jellemzően termelői piacokon tudsz beszerezni.

Klasszikus caprese

Caprese

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db nagy, édes paradicsom felkarikázva
  • 250 g mozzarella felkarikázva
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek balzsamecet (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Helyezzük váltakozva a paradicsom- és mozzarellaszeleteket egy nagyobb tányérra.

Tépkedjük le a bazsalikom leveleit, és díszítésként azokat is helyezzük a tányérra.

Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel (ha használunk). Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük