Így készül a klasszikus caprese saláta: édes paradicsomból az igazi
Friss mozzarella, bazsalikom és édes paradicsom: mindössze ennyi kell a legjobb olasz salátához!
Az igazán jó caprese saláta sikere a friss és minőségi alapanyagokon múlik. Mielőtt elkészítenéd ezt a könnyű, mégis tápláló salátát, győződj meg arról, hogy friss mozzarellát, édes, nyári paradicsomot és aromás bazsalikomot sikerült beszerezned, különben nem lesz annyira lehengerlő az ízhatás.
Ezt a receptet természetesen az év bármelyik hónapjában elkészítheted, azonban a paradicsom és a bazsalikom miatt a legkedvezőbb a nyári időszak. A paradicsom kiválasztásánál arra is figyelj, hogy aromás fajta legyen, és erre a célra az egyik legjobb opció az úgynevezett heirloom, azaz az örökségfajta, amit jellemzően termelői piacokon tudsz beszerezni.
Klasszikus caprese
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db nagy, édes paradicsom felkarikázva
- 250 g mozzarella felkarikázva
- 1 csokor bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1 ek balzsamecet (opcionális)
Elkészítés:
Helyezzük váltakozva a paradicsom- és mozzarellaszeleteket egy nagyobb tányérra.
Tépkedjük le a bazsalikom leveleit, és díszítésként azokat is helyezzük a tányérra.
Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel (ha használunk). Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
-
2024-04-18 09:36:02
-
2024-04-17 06:32:01
-
2024-04-10 07:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!